FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olarak bilinen Ömer Faruk Kavurmacı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 65 işadamında, aralarında Faruk Güllü'nün de olduğu 16 kişi 'silahlı terör örgütü üyeliği' gerekçesiyle tutuklandı. 28 işadamı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Kadir Topbaş'ın damadı olan Ömer Faruk Kavurmacı'nın da tutuklandığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle dün gece nöbetçi hakimliğe sevk edilen TUSKON ve üye şirketlerinin yöneticilerinin de aralarında olduğu 65 kişiden 44'ünün hakimlikteki işlemleri sona ermişti. Hakimlik, aralarında işadamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da olduğu 11 şüphelinin daha 'FETÖ'ye üye olmak' suçundan tutuklanmasına karar verdi. 11 şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldığı öğrenildi.