İstanbul'da bulunduğu cezaevinden annesinin hastalığını bahane ederek izin alan ve Etiler'deki lüks bir sitedeki daireden 150 bin liralık ziynet eşyası ve tabanca çaldığı iddia edilen 1 şüpheli, tahliye olduktan sonra gözaltına alındı. Şahıs, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Etiler'deki lüks bir sitede oturan ve bakır imalathanesi olan iş adamı Ali K.'nin evinden 150 bin liralık ziynet eşyası ve tabancasının çalınması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Çalışma kapsamında, ev sahibinin çocuğu için koyduğu gizli kameraları inceleyerek, eve hırsızlık için 1'i kadın 2 kişinin girdiği tespit edildi.

Şüphelilere yönelik kimlik tespiti yapan ekipler, erkek şüphelinin çok sayıda suçtan kaydı olan ve Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan D.Y. olduğunu belirledi. Polis ekiplerinin çalışmalarını derinleştirmesi sonucu şüpheli D.Y.'nin 4 Temmuz'da annesinin hastalığını bahane ederek izin aldığını, 6 Temmuz'da hırsızlık olayını gerçekleştirdiği, 8 Temmuz'da cezaevine geri döndüğü ortaya çıktı. Polis ekipleri, 22 Temmuz'da tahliye edilen D.Y.'yi, cezaevi çıkışında gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Olaya karıştığı belirlenen kadın şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor.

Olay anı kamerada

Güvelik kameralarına yansıyan görüntülerde kimliği belirlenemeyen iki şahıs öğlen 13.00 sıralarında bir eve giriyor. Önce evin olduğu apartmanda herhangi bir zile basarak kapı açtıran şahıslar daha sonra soymak istedikleri daireye giriyor. Dairenin kapısını levyeyle açtıkları tahmin edilen şahıslar, eve girer girmez çekmecelere yöneliyor. Hırsızlık yapmadan önce ellerine eldiven taktığı görülen kadın, güvenlik kameralarını fark edince tanınmamak için eşarp takıyor. Kameralarda, erkek şahısta ise şapka ve gözlük olduğu görülüyor. Şahıslar evin başka odasından aldıkları yastığın kılıfını çıkartarak, çaldıkları eşyaları yastık kılıfına dolduruyor. Daha sonra şahıslar evden hızla uzaklaşarak kayıplara karışıyor.