CHP Samsun İl Başkanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Halkçı İletişim ve Algı Yönetimi' konferansı düzenledi. Konferansa, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

İŞSİZLİĞİ CHP'YLE ÇÖZÜN

Samsun'a geldiğinde en çok işsizliğin artışından yana şikayetler aldığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, ''Kayıtlı işsiz sayısından başka kayıtdışı işsizlik sayısında ciddi artış olduğu belirtiliyor. Bu sorunu konuştuğumuz insanlarla da bizzat tespit ettik. Samsunlu gençler laf değil iş bekliyor. Ancak hükümet işsizliği azaltacak önlemleri almıyor. Samsun'un ve Türkiye'nin kanayan yarası işsizliği konuşan yok. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. İşsizlik birçok kötülüğün kaynağı. İşsizliği çözmeden ne terörü, ne asayiş sorunlarını hatta hatta aile içi şiddeti bile azaltamazsınız. Bu nedenle ya bu sorunu çözecek ciddi adımlar atın yada ne yapacağınızı bilemiyorsanız açın CHP'ye sorun. Biz size o konuda yardımcı oluruz. Madem uzlaşma diyorsunuz biraz da halkın dertlerini, sıkıntılarını çözmek için muhalefetin görüşlerini dinleyin. Uzlaşmayı sadece FETÖ ile mücadelede değil işsizliği ve halkın sorunlarını çözmede de talep edin'' diye konuştu.

61 BOMBALI ARAÇ ÇOK FAZLA

Cankurtaran ayrıca Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde aranan 61 bomba yüklü araca ait bilgilere ulaşıldığını söyleyerek, ''Bu çok ciddi bir rakam. 61 bombalı araç sadece PKK'ya ait olanlar. IŞİD'e ait kaç canlı bomba yada araç olduğunu bilmiyoruz. Bu hükümete ne desek az kalır. AKP, 2002'de geldiğinde Türkiye'de adeta terör sıfırlanmıştı. 2002 yılı boyunca şehit sayımız sadece yediydi. Türkiye'yi Irak ve Suriye'den sonra sokaklarında en çok bombalı araçların dolaştığı üçüncü ülke haline getirdiler'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU