Bahçeşehir Okulları 19 Mayıs Kampüsü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katıldığı muhteşem bir törenle hizmete açıldı. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Samsun Vali Yardımcıları Faruk Necmi Kurt ve Haluk Şimşek, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Turan Çakır, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, İl Milli Eğitim Müdürü Esen, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, Eski Devlet Bakanı Burhan Kara, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Okulları Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, Bahçeşehir Okulları yöneticileri, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hacı Ahmet Ölmez ve Ahmet Şenocak, Haber Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Medya Grubu Satış ve Pazarlama Direktörü ve HaberHayat Dergisi Editörü Hülya Hacıoğlu, Haberaks TV Yayın Koordinatörü Fatih Korkmaz, Haberks TV Programlar Koordinatörü Sinan Sallabaş, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

GURURLUYUZ

Törende açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Okulları Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, 'Bir fen ve teknoloji lisesini Samsun'a kazandırıyoruz. Bölgemizde böyle bir okul açılıyor olması, kesintisiz bir şekilde 4 yaştan 26'a yaşa kadar her eğitime talip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kampüsümüz 8 bin 500 metrekare alan üzerinde 11 bin 500 metrekare kapalı alanı olan 78 derslikten oluşmaktadır. İçerisinden çok amaçlı salonları, kütüphanesi, inovasyon salonu, robotik atölyesi dahil olmak üzere bir çok etkinliklerle öğrencilerimizi buluşturacağız. 19 Mayıs, Samsunluların ilk cesareti gösterdiği, ilk teşkilatlandığı tarihtir. Bu anlamda kampüsümüzün adını bu şekilde öneren, kabul eden tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bugün bu 81. kampüsümüzü açtık. Öncelikli hedefimiz ;dünya ile yarışan dünya vatandaşları yetiştirmektir. Bu bağlamda Samsunlumuz çok şanslı. Çünkü gelecekte hem ülkemizi hem de dünyayı yönetecek liderler bu kampüsümüzden çıkacaktır' dedi.

BÜYÜK YATIRIM

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, 19 Mayıs Kampüsü'ne 40 trilyon yatırım yaptıklarını belirterek, 'Anaokulundan itibaren STEM eğitimiyle geleceğe hazır bireyler yetiştiren Bahçeşehir Okulları'nın Samsun'daki yeni kampüsünde anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri eğitim görecek. 1340 öğrenci kapasiteli kampüste tam donanımlı bilim laboratuvarı, müzik, resim, teknoloji, tasarım atölyeleri ve STEM Center bulunuyor. Spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzunun da bulunduğu kampüs, Bahçeşehir Okulları'nda verilen kaliteli eğitimi fiziksel olanaklarıyla destekliyor' diye konuştu.

SAMSUN'UN YERİ AYRI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu hazırlayan Milli Mücadele'nin başladığı Samsun'un önemine dikkat çeken Enver Yücel, eğitimin tıpkı o günlerdeki gibi Kuvayı Milliye ruhuyla yapılması gerektiğini söyledi. Yücel, 'Samsun'un yeri bizim için ayrıdır. Hele ki ülkenin içinden geçtiği bu zor günlerde memleket sevdasıyla iş yapmak gerekir. Eğitim sevdası, memleket sevdasıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bundan tam 97 sene önce Samsun'a Milli Mücadele'yi başlatmak için geldi. 19 Mayıs'ta Atatürk'ün Samsun'a çıkması Türk tarihinin dönüm noktasıdır. Samsun, Türkiye haritasında hep farklı bir yere sahip oldu. Esaretten kurtulmanın, milli egemenliğin, bir ulusu ulus yapan tüm özelliklerin başlangıç noktasıdır Samsun. Bugün, 97 yıl sonra buraya bir avuç eğitim sevdalısı olarak bizler ikinci kez ayak basıyoruz. 97 yıl önce Bandırma Vapuru'nda nasıl yürekler memleket sevdasıyla çarpıyorsa, bugün bizim de yüreğimiz aynı sevda ile çarpıyor. Onlar Milli Mücadele'nin, bizler eğitim mücadelesinin miğferleriyiz. İkimizin de çıktığı yol ve varmak istediği hedef aynı' dedi.

Gençilk ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Bahçeşehir Okulları'nın yeni kampüsünün Samsun'a hayırlı olmasını diledi. Daha sonra kampüsün açılış kurdelesini, Bakan Kılıç ve protokol üyeleri birlikte kesti. Açılışın ardından Bakan Kılıç ve beraberindekiler kampüsü gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Ayşe KUŞCU