Hayat Sevince Güzel dizisinde İlknur karakteri ile seyircinin gönlüne taht kuran başarılı oyuncu Yeliz Akkaya HaberHayat okuyucuları için özel açıklamalar yaptı.

Oyunculuktan ve projelerinden bahseden güzel oyuncu ile yaptığımız keyifli sohbet…

RÖPORTAJI HABERHAYAT DERGİSİ'NDE OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERHAYAT: Sizi tanıyabilir miyiz?
YELİZ AKKAYA:
1981 yılının Aralık ayında babaannemin evinde doğdum. İlkokul-ortaokul-lise derken, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldım. Kısa metraj film, oyunlar, reklam filmleri derken dizi piyasasına adım atmış oldum. Ve 2002 yılından itibaren de profesyonel anlamda oyunculuk yapıyorum.



HABERHAYAT: Oyunculuğa nasıl başladınız?
YELİZ AKKAYA:
Ablam Melis Akkaya güzel sanatlar lisesi keman piyano bölümündeyken ben ortaokuldaydım ve onların okuluna gidip sohbetlerini dinleyip, bakış açılarına, vizyonlarına kısaca her şeylerine çok özeniyordum. Ablam daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi'ne girdi ve tiyatro bölümünden bir arkadaşına beni çalıştırmasını rica etti. Bu sayede onların derslerini nasıl işlediklerine de şahit oldum. Ve daha da hırslanıyordum. Sonrasında ise eğitim almaya karar verdim ve başladım.

HABERHAYAT: Oyunculuk sizin için ne ifade ediyor?
YELİZ AKKAYA:
Farkındalığı artıran ve empatiyi güçlendiren dolu dolu bir meslek oyunculuk. Hayatı anlama şekli. Malzemeniz hayat olduğu için sürekli yeni şeylere gebe olan, asla pes etmeden kendinizi geliştirerek uyum sağlayabileceğiniz, bu sayede de anınızda sürekli aktif kalabileceğiniz muhteşem bir meslek.



HABERHAYAT: Binbir Gece dizinde canlandırdığınız Melek karakteri ile oldukça ses getirdiniz. Ünlü olmak hayatınızı nasıl değiştirdi?
YELİZ AKKAYA:
Aslında buna ünlü-ünsüz diye ayırım yapmayalım. Herkesin hayatta bir mesleği var. Biz de kamera önünde çalışıyoruz. Bu yüzden de hitap ettiğimiz kitle daha fazla oluyor. Yaptığımız işin takdiri dersek, siz de yaptığınız işte övgü aldığınızda nasıl mutlu oluyorsanız, ben de beğenilmesi karşısında gelen tepkilere inanılmaz mutlu oluyorum. Daha büyük bir şevkle işime bağlanmamı bile sağlıyor açıkçası.

HABERHAYAT: Hayat Sevince Güzel dizisinde İlknur karakteri ile seyirci karşısındasınız. Rolünüzden bahseder misiniz?
YELİZ AKKAYA:
Seher, İlknur ile ikiz. Hayatları boyunca maddi sıkıntı çekmemiş, saf yönleri ağır basan, baskın bir baba faktörü yüzünden evde kalmış iki kardeş. Tek hayalleri evlenmek. Günün birinde de köye gelen ailenin iki oğluna sırılsıklam aşık olup, elde etmek için tüm kuralları çiğniyorlar.

HABERHAYAT: Hayat Sevince Güzel dizisinin kemik bir seyircisi var. Nasıl gidiyor dizi?
YELİZ AKKAYA:
Geçen sene de Çesme'nin Ildır Köyünde 5,5 ay çekim yaptık. Bu sene de 3,5 ayımız doldu. Ve artık ufak ufak sanki buralı olduk demeye başladık. Çekimler haftanın 6 günü devam ediyor. Ben de bazen 6, bazen 4 gün çalışıyorum. Senaryoya göre değişiyor. Geri kalan günlerde malum hava çok sıcak olduğundan kendimizi denize atıyoruz.



HABERHAYAT: Bugüne kadar pek çok projede yer aldınız. En çok hangi rolü sevdiniz?
YELİZ AKKAYA:
Buna cevap vermem çok güç. Hepsinde ayrı yönetmenlerle, ayrı ekiple, ayrı oyuncularla çalıştım. Canlandırdığım karakterlerin altı bambaşkaydı. Hepsinin kendine özgü ayrı hikayeleri vardı. O yüzden hepsinde rol aldığım için bana kattıkları şeyler için ve yol almamı sağladıkları için şükrediyorum.

HABERHAYAT: Oynamak istediğiniz bir rol var mı?
YELİZ AKKAYA:
Bu o kadar değişkenlik gösteriyor ki, dışarıdayken karşılaştığım bazen dikkatimi çeken biri de olabiliyor. Film izlerken gözlerim dolduğunda o an o karakteri canlandıran oyuncunun yerinde de olmak istiyorum. Aslına bakarsanız samimiyetle cevap vermek gerekirse, size sunulan karakterin alt metnine ne kadar sağlam şeyler yüklediğiniz. Eğer onları tam oturtursanız, bir süre sonra canlandırdığınız her karakter çok keyif vermeye başlıyor ve siz de eğlenmeye başlıyorsunuz.

HABERHAYAT: Çok güzel bir kadınsınız. Güzelliğinizin sırrı nedir?
YELİZ AKKAYA:
Bu iltifatınız için başta çok teşekkür ederim. Ama öyle aman aman bir düzenim yok. Mutlaka gece yatmadan önce cildimi temizleyip kremlerimi sürerim. Asla makyajla yatmam. Set dışında özel günler haricinde, cildim çok yorulmasın diye hiç makyaj yapmam. Ayda bir cilt bakımına gidip cildimin nemini korumaya çalışırım. Gün içinde çok fazla su içerim ve mutlaka günde 2 kase yoğurt ve bir tane de olsa elma tüketirim.

HABERHAYAT: Oyuncu olmak isteyen gençlere neler tavsiye edersiniz?
YELİZ AKKAYA:
Mutlaka eğitim alsınlar, her ne olursa olsun kendilerinden büyük ve deneyimli insanları gözlemleyip, fikir alışverişinde bulunsunlar. Çok okusunlar. Çok izlesinler. Bu işin sabır ve özveri işi olduğunu unutmasınlar. İlk proje ile istedikleri başarıyı yakalasalar da uzun dönem bu mesleği yapmak istiyorlarsa, ailelerinin desteğini hep omuzlarında hissetsinler. Asla ve asla belli bir hisse kapılıp, o his doğrultusunda başka insanları kırmasınlar. Çünkü bu iş, yönetmeninden, çaycısına, ışıktan, rejisine ye ve tabii ki seyircisine kadar bir ekip işi. Bunu asla unutmasınlar.

HABERHAYAT:Son olarak neler söylemek istersiniz?
YELİZ AKKAYA:
Bu güzel röportaj için çok teşekkür ederim. Benim için çok büyük bir keyifti. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Ayşe KUŞCU

YELİZ AKKAYA HAKKINDA
En sevdiğim film: The Broken Circle Breakdown, Kelebek ve Dalgıç, Cafe de Flore.
En sevdiğim yönetmen: Açık ara Lars Von Trier, Gaspar noe, Haneke.
En sevdiğim şarkıcı: Chriss Cornell, Lauryn Hill, Jim Morrison, Freddy Mercury.
En sevdiğim şarkı: Değişken ruh halime göre değişiyor.
En sevdiğim kitap: Tanrılar Okulu
En sevdiğim yazar: Emrah Serbes, Leyla Erbil, Bukowski, Yalçın Tosun, Irvin D. Yalom
En sevdiğim parfüm: Yves Saint Laurent Elle, Dolce gabbana-light blue
En sevdiğim şehir: Floransa