İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kaymakamlığı 'Gelecek için Minik Adım, Spor için İlkadım' projesi ile Türkiye'de bir ilke imza atarak anaokulu öğrencilerini sporla buluşturdu.

İlçe genelindeki anaokulları öğrencileri özel servisler ile okullarından alınarak İlkadım Belediyesi Mete Adanır Spor Tesisleri'nde eğitsel oyunlar, temel jimnastik dersleri ve spor faaliyetlerini uzman eğiticiler ile icra ediyor. Minikler gerçekleşen bu etkinliklerde hem spor yapıyor hem de eğitici oyunlarla eğlenerek öğreniyor. Ayrıca çocuklar düzenlenen spor faaliyetlerinde psiko-motor, psiko-sosyal, zihinsel ve duygusal yeteneklerini geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda fizyolojik gelişimlerine katkı sağlanıyor. Projenin açılış törenine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdür Cengiz Çetinkaya ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu katıldı.

HER GÜZELLİK İLKADIM'DA BAŞLAR

İlkadım Belediyesi'nin eğitim ve spor alanında her zaman büyük desteklere imza attığını söyleyen İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, 'Her güzellik İlkadım'da başlar diyerek bu güzel projeye minik yavrularımız ile birlikte start verdik. İlkadım Belediyemiz her zaman geleceğimizin olan yavrularımızın geleceği için büyük projelere imza attı ve destekçimiz oldu. Projenin geliştirilmesinde ve hayata geçmesinde emeği olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum' diye konuştu.

GELECEK İÇİN MİNİK ADIM, SPOR İÇİN İLKADIM

Başlatılan proje ile Türkiye'de bir ilke imza atıldığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'İlkadım Belediyesi olarak 'Sağlık için Spor, Spor için İlkadım' sloganıyla başlatmış olduğumu çalışmalar neticesinde şimdi ise Türkiye'de bir ilk olan 'Gelecek için Minik Adım, Spor için İlkadım' projesinin minik yavrularımız ile birlikte startını verdik. İlkadım ilçemizde bulunan bütün anasınıflarında ki öğrencilerimizin spor ile buluşturulmasını önemsiyoruz. Minik yavrularımız spor ile erken yaşta tanışma fırsatı bulmuş oluyorlar. Dolayısıyla çocuklarımızın hem zihinsel fiziksel hem de psikolojik gelişimlerini sağlamış oluyoruz. Proje kapsamında 800'e yakın anaokulu öğrencilerimizi burada sporla buluşturacağız. Çocuklarımız bu projeden son derece mutlu olduklarını ifade ediyorlar, oldukça mutluluk duyuyorlar. Minik yavrularımızın her zaman yanlarında olduğumuzu tekrara tekrar belirtmek istiyorum. İlkadım Belediyesi olarak spora ve sporcuya sonuna kadar sahip çıkacağımızın altını çizmek istiyorum' dedi.