12 Eylül Pazartesi günü, tüm İslam Alemi tarafından Kurban Bayramı olarak idrak edilecek. Kurban Bayramı denince akla ilk gelen meslek gruplarından bir tanesi de demirciler. Samsun'da demirci esnafının bulunduğu 'Demirciler Yokuşu'nda esnaflar bayrama kısa bir süre kala tüm hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşlar kurbana çok kısa bir süre kala bileme makinelerinin önünde kuyruk oluştururken, malzeme satan esnafların dükkanlarının önünde de sıkı pazarlıklar yaşandı.
Tüm uyarılara rağmen vatandaşların bileme işlerini son günlere bıraktığını belirten Memduh Palabıyık (27), 'Vatandaşlar işlerimizi aceleye getiriyor. Her zaman son güne bırakıyorlar. Erkenden gelen vatandaşların işleri daha temiz ve sağlıklı oluyor. Son günlere işler kalınca böyle kuyruklar oluyor. Bayrama az bir süre kala işlerimiz çok yoğun. Sabahtan akşama kadar ayakta çalışıyoruz. Bıçakları 3 liraya, satırları 5 liraya baltaları 10 liraya biliyoruz. Vatandaşlar fiyatlardan gayet memnun' dedi.

Mangal satışlarından bekledikleri ilgiyi alamadıklarını vurgulayan esnaf Mehmet Mırık (56), 'Bayram dolayısıyla kurbanda kullanılacak eşyaların satışında hareketlilik var. Mangal satışları eski bayramlardaki gibi yoğun değil. Artık vatandaşlar metalin pahalı olmasından dolayı mangal alamıyor. 2 tane taşın üstüne tel ızgara koyup mangalını öyle yapıyor. 1 kurban için de mangal alma ihtiyacı duymuyorlar. Mangal fiyatları ızgarası dahil 15 liradan başlayıp, 100 liraya kadar çıkıyor' diye konuştu.

Kurban malzemelerine olan ilgiden memnun olduklarının altını çizen esnaf Osman Karadeniz (64), 'Kurbanlık araç-gereç satışlarımız şu anda iyi gidiyor. Vatandaşların ilgisinden memnunuz. İnsanlar en çok bıçak, satır, kantar, ip ve poşet alıyor. Bu seneki bayram satışlarımızdaki ilgiyle geçen kurbandaki satışlarımız hemen hemen aynı. Fiyatlarda ise bıçaklar 20-45 lira, kantar 5-10 lira, et kancası 3 lira, satır 30 lira, ip 10 metre 7,5 lira ve balta 15-50 lira arasında değişiyor' şeklinde konuştu.

Demirciler Yokuşu'ndaki tatlı heyecanın bayramın son gününe kadar devam etmesi bekleniyor.