Cumhuriyet Meydanı'nda Roman vatandaşlardan oluşan mehter takımı eşliğinde açılan sergiye; Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ve vatandaşlar katıldı. Açılışın ardın protokol sergiyi gezdi.

"Unutturmayacağız!"

Açılıştan sonra bir konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Bugün demokrasinin yüceltildiği, demokrasiye sahip çıkılan meydanlar. Bugün de meydanlarda düzenlenen ve o günkü yaşanmışlıkları yansıtan sergilerle meydanlar, demokrasi fikrini yaşatmaya devam ediyor. Biz halkımızla birlikte bir mücadele verdik. Millet; ülkesine, bayrağına, devletine, vatanına sahip çıktı. Bu yaşanmışlıkların, tüm o mücadelenin hafızalarımıza bıraktığı o etkilerin yaşamasını istiyoruz. Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız bu yaşananları. Onun için bütün yurtta meydanlardayız" dedi.

Milletin 15 Temmuz'da meydanları doldurarak bütün dünyaya demokrasinin ne olduğunu gösterdiğini söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Bu sergiyle 15 Temmuz'u tekrar hatırladık. İnşallah önümüzdeki yıl 15 Temmuzu bir hafta boyunca kutlarız' diye konuştu.

Türkiye'nin bir çok yerinden 15 Temmuz'u anlatan resimlerin sergide olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Allah böyle kötü bir geceyi inşallah bir daha yaşatmaz. Ülkemizin gelişmesini, demokrasisini, ekonomisini etkileyecek böyle bir olayla ülkemiz karşılaşmaz inşallah. O büyük bir vahşetti. Böyle bir vahşeti insanımızın bir daha yaşayacağını düşünmüyorum' şeklinde konuştu.

'15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi'nin 15 günden beri ilçe meydanlarında sergilendiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, '15 Temmuz'da milli iradenin tavan yaptığı bir gün yaşadık. 15 Temmuz'u takip eden diğer günlerde de milli irade nöbetlerimiz devam etti. Aslında Türkiye olarak yeni bir yükseliş kazandık. 15 Temmuz'la ilgili bir film yapsak dünyada rekorlar kırar. 15 Temmuz'da insanlarımız vatanperverliklerini sonuna kadar gösterdiler' ifadelerini kullandı.

Daha sonra, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, eski Büyük Otel'in yerine yapılan çok amaçlı salonu protokol üyelerine gezdirerek, salonla ilgili bilgi verdi.