Güzel şarkıcı Simge Sağın, hayranlarıyla ocak ayında Yankı adlı maksi single ile buluşmaya hazırlanıyor.

HABERHAYAT: Daha önce Bip Bip şarkısı ile dikkatleri üzerinize çekmiştiniz. Şimdi de Miş Miş ile müzik piyasasını salladınız. Neler hissediyorsunuz?
SİMGE SAĞIN: Bip Bip adlı şarkım ile insanlar beni tanıdı. Ama asıl patlama Miş Miş ile oldu. İlk duyduğumda ne güzel bir şarkı diye düşündüm. Ve herkesin seveceğini biliyordum. Zaman geçtikçe şarkı çok güzel tepkiler aldı. Ve patladı gitti. Bu beni çok mutlu ediyor. Çünkü ilk yaptığım albüm tutmamıştı. Ve ben uzun süre böyle bir patlamayı bekliyordum.

HABERHAYAT: Şarkı aslında Fransızların. Onlar Türk versiyonunu nasıl buldu?
SİMGE SAĞIN: Fransızlar şarkının Türk versiyonunu çok beğendi. Onlardan tam puan aldık. Bu da beni çok sevindirdi.

HABERHAYAT: Kimlerle çalıştınız bu şarkıda?
SİMGE SAĞIN: DMS etiketi ile çıktı şarkı. Sözleri Sibel Algan yazdı. Miş Miş kısmı Sezen Aksu'ya ait. Aranjörlüğünü Ozan Bayraşa yaptı. Klibi Nihat Odabaşı, fotoğrafları ise Mustafa Sarıkaya çekti.

HABERHAYAT: Başarınızın sırrı nedir?
SİMGE SAĞIN: Bildiğimiz pop şarkılarından çok farklı bir iş yaptım. Miş Miş'in ritmik durumu, makamı oynattığı için insanlar çok sevdi. Müzik tarihinde Rakkas'tan sonra göbek atabileceğimiz bir şarkı çıkmamıştı. Miş Miş, Rakkas gibi insanları oynatan bir şarkı oldu. Şimdi artık düğünlerde, kına gecelerinde, gece kulüplerinde aranan bir şarkı oldu. Hem çocuklara, hem gençlere hem de yaşı büyük insanlara hitap ettik bu şarkı ile. Kısacası insanların hasret kaldığı bir şarkı yaptık. Bu nedenle başarılı olduk.

HABERHAYAT: Şarkılarınız ismi de oldukça dikkat çekici. Özellikle mi seçiyorsunuz isimleri?
SİMGE SAĞIN: Bip Bip, Alper Narman ve Onur Özdemir şarkısıydı. İsmi belliydi. Biz şarkıyı satın aldık. Miş Miş'in isim annesi de Sezen Aksu. Aslında peş peşe ikilime adlar tesadüf oldu. Bundan sonra bir ikileme gelmeyecek.

HABERHAYAT: Peki sırada ne var? Bir sürpriz bekliyor mu dinleyicilerinizi?
SİMGE SAĞIN: Ocak ayında sevenlerimle Yankı adlı maksi single ile buluşacağım. Singleda Prens ve Prenses adlı Ersay Üner'e ait bir şarkı ve müziği Ozan Bayraşa, Ersay Üner ve bana, sözleri ise Sezen Aksu ve Deniz Erten'e ait Yankı adlı iki şarkı olacak. Yankı çok bomba bir şarkı. Klibi ve fotoğrafları çekildi. Ardından da Prens ve Prenses adlı şarkımıza klip çekilcek. Çok heyecanlıyım. Ya oynatırsak ya da ağlatırsak başarılı oluruz dedik. Bu sefer tüm Türkiye'yi ağlatacağız. Ben hem ağlatan hem de oynatan kadın olmak istiyorum.

HABERHAYAT: Peki albüm çalışması yapacak mısınız?
SİMGE SAĞIN: Yankı'dan sonra bir albüm çalışması yapmayı düşünüyoruz. 9 şarkılık, içinde kendi bestelerimin ve coverların oldğu bir albüm olacak.

HABERHAYAT: Müzikten bahsederken çok heyecanlanıyorsunuz. Müzik sizin için ne ifade ediyor?
SİMGE SAĞIN: Müzik hayatımın en önemli parçası. En büyük aşkım. Kendimi en doğru ifade ettiğim yer sahne. Sahnede iken bütün üzüntümü, sıkıntımı unutuyorum. Boş zamanlarımda bile hep hayatımda müzik var. Müzikten hiç ayrılamıyorum.

HABERHAYAT: Serdar Ortaç, Yaşar, Gülşen, Zeynep Dizdar gibi önemli isimlere vokalistlik yaptınız. Size katkıları ne oldu?
SİMGE SAĞIN: Hepsinden çok güzel şeyler öğrendim. Ortak noktaları söz yazarı ve besteci olmaları. Hepsinin sahnesi farklıydı. Arka tarafta, işin mutfağında 12 sene back vokal yaptığım için bu işi yapan insanları çok dikkatli bir şekilde izledim. Ne yapmam gerektiğini ne yapmamam gerektiğini öğrendim. Kendimi aslında sahnede geliştirdim. Konservatuvar eğitimi aldım. Ama sahne çok önemli. İnsanları eğlendirmek çok zordur. Onları eğlendirmenin ne olduğunu hocalarım Serdar Ortaç, Gülşen, Yaşar ve Zeynep Dizar'dan öğrendim. Hepsinin sahnesinden minik minik güzel şeyler topladım. Onları kendi yapmak istediğim şeylerle harmanladım. Ve ortaya kendi sahnem çıktı.

HABERHAYAT: Çok güzel bir kadınsınız. Bir sırrınız var mı?
SİMGE SAĞIN: Çok teşekkür ederim. Bir sırrı yok. Allaha şükürler olsun elimiz yüzümüz düzgün. Ama insanı güzelleştiren karakterdir. Yaptığı işi nasıl yansıttığıdır. Ben iç güzelliğe önem veriyorum. Bir gün herkes kırışacak. Kalp güzelliği çok önemli.

HABERHAYAT: Müzisyen Ozan Bayraşa ile birliktesiniz. Aşk nasıl gidiyor?
SİMGE SAĞIN: Ozan benim hayatımda çok önemli bir yere sahip. Benim hep aşkım hem aranjörüm. Çok iyi müzisyen Ozan. Sezen Aksu gibi önemli isimlerle çalışıyor. O kadar yoğun ki pek göremiyorum. Vizyonu çok geniş bir müzisyen ile birlikte olduğum için onun sözünden dışarı çıkmıyorum. Peş peşe gelen başarılardan da e kadar doğru bir iş yaptığımı gördüm. Müziğimi aşkımla yaptığım için çok şanslıyım. Ozan bana beste yaptıran tek adam.

HABERHAYAT: Son olarak neler söylemek istersiniz?
SİMGE SAĞIN: Geçen sene Bip Bip şarkısından sonra derginize kapak olmuştum. Bu benim için çok gurur verici. Beni doğru yansıttığınız için çok teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyorum.

RÖPORTAJ: AYŞE KUŞCU