Bayrama 2 gün kala çocukları ile çarşıya çıkan aileler, uygun ve güzel ürünler almak için ince eleyip sık dokuyor. Özellikle Mecidiye Çarşısı, İstiklal Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi ve Yabancılar Pazarı'nda büyük yoğunluk oluşturan vatandaşlar, bayram ihtiyaçlarını karşıladılar. Yaşanan kalabalığın pazar günü akşamına kadar artarak devam etmesini bekleyen çarşı esnafı, fiyatların geçen senelere göre aynı olduğunu, ama herkesin indirim beklediğini vurguladı. Emekli ve memur maaşlarının verilmesiyle piyasanın canlandığını ifade eden esnaf, herkesin kurbanlık telaşında olduğu için alımların az olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramı'ndaki yoğunluğun bu bayramda yaşanmadığını ifade eden esnaf Hüseyin Çağlayan (34), 'Çok şükür bu günlerde işlerimiz gayet iyi gidiyor. Ben eşarp, havlu, terlik, yazma, kıyafet ve hediyelik eşya satıyoruz. Fiyatlarımız, 5, 7 ve 10 lira arasında değişiyor. Vatandaşlar da fiyatlarımızdan memnun. Ramazan Bayramı'nda işlerimiz bu bayrama oranla daha iyiydi. Kurban Bayramı'nda alışverişten çok diğer işlerle ilgileniliyor. İnsanlar mezarlık ziyaretleri ve kurbanlık işleriyle uğraşıyor. Yine de işlerimiz güzel gidiyor' dedi.

Fiyatlarda geçen bayrama oranla bir değişiklik olmadığını söyleyen Medet Hazer (56), 'Bu bayramda işlerimiz gayet iyi gidiyor. Bundan sonra da böyle devam etmesini diliyoruz. Biz bayan giyim üzerinde elbiseler satıyoruz. Fiyatlarımız ne alırsan 10 lira. Vatandaşların ilgisinden gayet memnunuz. İnsanlar da fiyatlarımızı uygun buluyorlar. Bu bayramın herkese hayırlı olmasını diliyorum' diye konuştu.
Şehirdeki yoğunluğun bayrama kadar devam etmesi bekleniyor.