Tiyatro ve sinema oyuncusu, Samsun Oda Tiyatrosu'nun Kurucusu Şefik Döğen'in cenaze namazına, eşi Serpil Döğen, kızı Aslı Demirkaya, torunları; Yunus Emre ve Efe Ali Demirkaya ile sinema, sanat ve tiyatro camiasından çok sayıda isim katıldı. Eşi Serpil Doğan ile kızı Aslı Demirkaya, taziyeleri cami avlusunda kabul etti.

Samsun Oda Tiyatrosu Kurucusu Vefat Etti

Cenaze törenine katılan yönetmen, yapımcı ve senaryo yazarı Türker İnanoğlu, 'Sanatçı ruhluydu. Yeşilçam sinemasının adsız kahramanlarından biriydi Şefik. Çok sanatsal, sanatçı ruhlu bir arkadaştı. Allah rahmet eylesin' diyerek duygularını dile getirdi.

Cenaze namazına katılan Orhan Gencebay da, 'Samsun'dan bu yana, uzun yıllar dostluğumuz vardı. Son dönemde görüşemedik, ona çok üzülüyorum. Çok sevdiğim bir kardeşimdi, çok iyi bir dosttu, çok iyi bir sanatçıydı' ifadelerini kullandı.

İş adamı Yılmaz Ulusoy da cenaze törenine katılırken şunları söyledi: "Ben, Samsun'da Oda Tiyatrosunda başlarken gencecik bir çocuktu. Şeker hastalığı amansız bir şey. Bütün vücudu mahvetti. Aramızdan ayrıldı. 70'e varmadan hayata veda etti. Çok sevdiğim bir çocuktu. Geçmişte çok güzel anılarımız var. Üzgünüm. Allah rahmet eylesin. Sanatın başı sağolsun. Bunlar görünmeyen kahramanlar.'

Tiyatro yönetmeni Haldun Dormen ise, 'Şefik benim çok sevdiğim bir insandı. Maalesef çok fazla göremiyordum ama Dormen Tiyatrosunun en efendi insanlarından biriydi. Gani gani rahmet diliyorum' dedi.

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Müjdat Gezen de, 'Şefik benim çok sevdiğim bir aile dostumdu. Birlikte çok çalıştık. Beraber çalıştığımız zamanlarda elim kolumdu benim. Hepimiz gideceğiz. Nur içinde yatsın, Allah rahmet eylesin' diye konuştu.

Sinema, tiyatro ve dizi film oyuncusu Cihat Tamer de çok sevdiği bir arkadaşı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Sessiz, sedasız, mütevazi. Çok eski bir arkadaşımız. Bizim gibi tiyatrodan başlamış. Çok üzgünüz. Fazla da kalmadı bizim kuşaktan maalesef.'

Şefik Döğen, kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.