Hakkari Çukurca kırsalında gerçekleştirilen 'Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin' harekatının ardından Kale Tepe mevkiine kurulacak üs, PKK'lı teröristlerin bu bölgeden Türkiye'ye sızmasını tamamen önleyecek.

3. Piyade Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde, 1. Komando Tugayı, 2. Hudut Tugayı, jandarma özel harekat, hava, kara ve topçu birlikleri ile icra edilen operasyonda, Türkiye sınırları içindeki sözde Ertüş Kampı (Kale Tepe, Hisar Dağı arkası, Ertüş köyü ve Uzundere bölgesini içeren alan) terörist unsurlardan arındırıldı. PKK'lı teröristlerin toplanma ve sevk alanı olarak kullandığı kampı yok etmek için başlatılan operasyon bölgede büyük oranda kontrol sağlandı. Halen devam eden operasyonun tamamlanmasının ardından Çukurca kırsalının Kalet Tepe mevkiine bir askeri üs kurulacağı öğrenildi.

SINIRI GEÇEMEYECEKLER

Üssün, teröristlerin bu hat üzerinden sınırı elini kolunu sallayarak geçmesini imkansız hale getireceği ifade edildi. Toplanma ve sevk alanı olarak kullanılan Çukurca kırsalındaki dev PKK kampının ortadan kalkmasıyla, bu koridordan Irak'taki kamplara açılan bölgenin de kontrol altına alınacağı kaydedildi. Askeri kaynaklara göre, 4 yıllır bir ararın ardından düzenlenen bu harekat bölgeye sınırlı kalmayacak. Ardından sınırın Irak tarafındaki PKK kamplarına yönelik operasyonlar da hız kazanacak ve teröristler bölgede hareket edemeyecek hale getirilecek. Şehirlerde hendekler kurarak 'Kurtarılmış Alanlar' oluşturmak isteyen PKK'nın bu planı güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu bozulmuştu.

ARTIK DAĞDA DA RAHAT YOK
Tabanına, 'dağlardaki gücümüz devam ediyor' propogandası yapan terör örgütü artık dağda da barınamayacak. Operasyonlar, PKK'lıların sınır geçişleri için kullandığı Çukurca-Dağlıca arasındaki dağlık alana doğru genişleyecek.