Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, dün akşam oynanan Muratbey Uşak Sportif erteleme maçı ile ligin ilk yarsını bitirdi.

Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'un ilk devreyi 15 maçta 5 galibiyet, 10 mağlubiyetle 16 takımlı ligde 13. sırada kapattı.
Ligin ilk yarsını değerlendiren Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor Başkanı Kerim Aksu, ilk kez mücadele ettikleri ligde yeşil-beyazlı sporcuların, teknik kadronun, yönetim kurulunun ve taraftarların büyük bir özveri ile takımı sahiplendiklerini söyledi.
'BU LİGDE KALICI OLACAĞIZ'
'İlk devre şans biraz daha yanımızda olsa idi şu anki konumumuz çok daha farklı yerdeydik' diyen Aksu sözlerine şöyle devam etti:
'Anadolu Efes ve Fenerbahçe maçlarında açıkçası Avrupa'nın basketbolda en iyi kadrosuna sahip iki takımını kelimenin tam anlamıyla elimizden kaçırdık. Türkiye'nin büyük takımları ile aynı ligde mücadele ediyoruz. Giresun'un basketbol sevgisi bu takımı zirveye taşımıştır. Mütevazi bütçemizle Giresun'un basketbol sevdasını Türkiye'ye duyurduğumuz için çok mutluyum. İlk devre arzu ettiğimiz yerde olamadık. Ancak takımımızın mücadele azmi, birlikte kenetlenmemiz geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Bu köprünün altından daha çok sular akacak. Kimse merak etmesin Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor bu ligin kalıcı ekiplerinden olacaktır. İlk devre bizim için ısınma turuydu. Yeşil-beyazlı formayı giyen sporcu kardeşlerimize, teknik kadromuza, fedakar yönetici arkadaşlarıma, tribünlerde büyük güç olan taraftarlarımıza, dünyanın her köşesinde heyecanımızı paylaşan hemşehrilerime teşekkür ediyorum.'