AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Canik Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu ''15 Temmuz ve Sonrası'' konferansında Samsunlulara 15 Temmuz'u ve arkasındaki gelişmeleri anlattı. Konferansa, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Canik Belediyesi Başkanı Osman Genç, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel'in yanı sıra çok sayıda öğretim görevlisi, partililer ve vatandaşlar katıldı.

1 MİLYON KİŞİ KATLEDİLECEKTİ

15 Temmuz'un yalnızca bir darbe girişimi olmadığını söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, ''O gece, Türkiye'nin işgalinin önünü açacak bir kalkışmaydı. 15 Temmuz'da incirlik üssünde ne oldu? Akdeniz'deki uçakların hareketlilik neydi? Sırf bunlar devletin içine sızmış terör örgütlerinin tek başına yapabileceği bir şey değil. O gece başarılı olsalardı 1 milyon insan katledilecekti. Şimdi bu örgütün mensuplarının soruşturmasını yapan savcılara, emniyet güçlerine sesleniyorum; bu milletin bütün vebali ve duası sizlerle. Cesur olun kahraman olun. Savcılarımız tipik bir illegal örgütü soruşturmuyorlar. Bu soruşturma, Türkiye'yi işgal hedefleyenlerin içerideki işbirlikçilerinin. Bu paradan, makamdan, mevkiden, akrabalıktan kıymetli. Çünkü o gece kaybedecek olduğumuz vatandı, Mekke'ydi, Kudüs'tü'' dedi.

SAMSUNLU FETÖ'CÜ YURTDIŞINDA

FETÖ'yle mücadelenin amiral gemisinin AK Parti olduğunu kaydeden Külünk, ''Şehrimizde bu mücadeleyi yürüten emniyete ve savcılığa büyük destek vermemiz gerekli. Bu mücadele sürdülürken çelik çekirdekler tasfiye edilmeli. Kurumlarda iki tane memur, üç odacı, iki taşeron işçiyi gönderip kurumlarda temizlik olmaz. İşadamı da olabilir bunun hiç önemli değil. Unutmayın, bu örgütün en önemli adamlarından birisi Samsunlu. Şu anda yurt dışında kaçak. Her yerde yüksek sesle söylüyorum, Bank Asya'da 2 bin lirayı dönüştürmek bu örgütün üyeliği noktasında bir kademeyse, bu finans grubunda büyük paraları döndürenler de 17 aralıktan sonra çekmeyenler de bu örgütün üyeliğinden hesap vermeliler. 'Parası büyük olanın sırtı kalındır' diye hesap sorulmazsa Allah sorar bize hesabı'' diye konuştu.

OMÜ REKTÖRÜ BİLGİÇ'E ÇAĞRI

FETÖ'nün fikri kodlarıyla mücadele etmek için OMÜ Rektörü Prof. Dr. Bilginç'i göreve davet eden Külünk, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''İlahiyat fakültelerini göreve davet ediyorum. Beyler oturmayın. Fakülteler bu örgütün milletimiz tarafından kolay anlaşılması ve 'Gülenizmin' insanlık için bir tehtit olduğu noktasını kavraması için, doktora çalışmaları yapmaları gerekli. Bu örgütü koruyup koruyanlara da söylüyorum. Kendinize gelin. Ahiretinizi karartmayın. Menfaat bağı, iş ortağı, okul arkadaşı farketmez, babanın oğlu olsa ne yazar? Vatan söz konusu olduğunda, islam dünyası çökertilmek istendiğinde bu alçak terör örgütü mensubu senin arkadaşın olsa ne olur? Kimse umutsuzluğa düşmesin. Bizden sonrakiler çok güzel günler görecek. 2116'dan bakınca 15 Temmuz'u rahmetle anacağız. O zaman Türkiye sınırları içerisinde kuvvet merkezi olmuş olacak.''

Konferansın ardından Canik Belediyesi Başkanı Osman Genç, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'e tablo hediye ederek teşekkür etti.

Zerrin SOMUNCU