Bu sezon ile birlikte son 2.5 sezonda forvet hattına servet harcayan Trabzonspor, aradığı golcüyü bir türlü bulamıyor.

Geçtiğimiz sezon başında forvet hattına transfer ettiği Mustapha Yatabara'yi sezon başında Fransa'nın Montpellier takımına kiralık olarak gönderen bordo-mavililer, son olarak sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği ancak beklediği verimi alamadığı Senegalli golcü Dame N'Doye'yi de İngiliz ekibi Sunderland'e kiraladı.

Forvet hattına transfer ettiği yabancı oyunculardan beklediği verimi alamayan Karadeniz ekibi, golcü arayışlarını da sürdürüyor.
Trabzonspor'a forvet olarak transfer edilen bazı isimler ise gol yollarında varlık gösteremeden bordo-mavili takımdan ayrıldılar.

Trabzonspor'un son 2.5 sezonda transfer ettiği, ancak verim alamadığı Marc Janko, Yatabare ve Waris bu krizin en önemli isimleri olarak ön plana çıkıyor. Sezon başında Trabzonspor'a transfer olan N'Doye de ligde golle tanışamayan isim olarak takımdan ayrılan son forvet oyuncusu oldu. Karadeniz ekibi Henrique, Batuhan Karadeniz, Emre Güral, Serdar Gürler ve Deniz Yılmaz isimlerden de beklediği katkıyı alamadığı için yollarını ayırmıştı.