Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, şehidin adının verildiği parkta incelemelerde bulundu. Atakumluların parka Ömer Halisdemir'in adının verilmesinden dolayı teşekkür ettiği Başkan Taşçı, 'Ömer Halisdemir şehit olana kadar Niğde'liydi. Ama o artık Türkiye'nin her bölgesinin, şehrinin, ilçesinin kahramanıdır. Bu anlamda Ömer Halisdemir artık Atakumludur. Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi Atakum'un da gururudur' dedi.

Başkan Taşçı, Atakum ilçesinin en işlek konumunda yer alan parkın adı Ömer Halisdemir Parkı olarak değiştirildiğini belirterek, '15 Temmuz'da milletimiz büyük bir kahramanlık destanı yazdı. Bu destandaki en önemli kahramanlardan birisi de muhakkak ki hain darbeci subayı öldürerek gecenin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'dir. Kahramanlığı ile tüm ülkenin kalbine taht kuran Ömer Halisdemir, vatanı uğruna canını hiçe saymış ve ihanet içerisindeki hainlerin kurşunlarıyla şehit olmuştur. Bu millet onu asla unutmayacak. Bizler de Atakumlular olarak kahramanımızın adını ölümsüzleştirmek istedik. Vatandaşlarımızın istekleri ve meclisimizin desteği ile ilçemizin en merkezi konumdaki parkına şehidimizin adını verdik. Ömer Halisdemir şehit olana kadar Niğde'liydi. Ama o artık Türkiye'nin her bölgesinin, şehrinin, ilçesinin kahramanıdır. Bu anlamda Ömer Halisdemir artık Atakumlu'dur. Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi Atakum'un da gururudur' diye konuştu.

'Hepsinden hesap soracağız'

15 Temmuz gecesi şehit olanlara karşı Türk milletinin büyük bir vefa içerisinde olduğunu söyleyen Başkan Taşçı, 'Şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Milletimiz, o gece tankların önünde duran, mermilere göğüs geren şehitlerimizi asla unutmayacak. Çanakkale Destanında atalarımız nasıl bir ruh ile mücadele ettiyse, 15 Temmuz gecesi de torunları aynı ruhla sokaklara döküldü. Şehitlerimize karşı en büyük sorumluluğumuz o hain geceyi tasarlayanlara bir daha fırsat vermemektir. Bu anlamda devletimizin sürdürdüğü temizliğe herkes destek vermeli. O vatan haini Fethullah Gülen adlı terörist başta olmak üzere FETÖ'nün parçası olan herkes o gecenin, yaktıkları canların, gözüne yaş düşürdükleri milletimizin hesabını verecek' şeklinde konuştu.