Vali Şahin: 'Kurban Bayramını hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz'

Bayramları birlikte yaşamanın daha değerli olduğunu vurgulayan Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı Kurban Bayramını hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz. Bayramlar; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin daha da güçlendiği, umutların canlandığı özel günlerdir. Bayramlar, milli ve manevi inançlarımızı örf ve adetlerimizle harmanlayıp, geçmişten devraldığımız mirası geleceğe taşıdığımız kutsal günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Samsun halkımız olmak üzere tüm İslam aleminin bayramını kutlar, her gününüzün bayram coşkusu ve mutluluğu içinde sevdiklerinizle birlikte geçmesini diler; selam, sevgi ve saygılarımı sunarım' dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz, "Müslüman aleminin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik ederim"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yayınladığı bayram mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Müslüman aleminin en önemli günlerinden olan bayramlarda sevgi, saygı ve paylaşım doruk noktalara ulaşır. Kentimizi daha huzurlu hale getirmek ve geleceğe hazırlamak da bize düşüyor. Biz bu konuda elimizden gelenin fazlasıyla kentimizin kalkınması için çalışıyoruz. Bu yıl içinde yaşadığımız darbe kalkışması, terör olayları gibi milletimizi sınamaya yönelik devam eden hainliklerin son bulması dileğiyle tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik ederim. Kurban Bayramı'nın 1. günü saat 11.00'da tüm vatandaşlarımızı belediyemizde bayramlaşmaya bekliyoruz.'

Karaaslan, 'Bayramlar, bütün Müslümanların birbirine yakınlaştığı günlerdir'

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Kırgınlık ve küskünlüklerin sona erdiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün arttığı bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın huzuru, sevinci ve bereketini yaşıyoruz. Bayramlar Rabbimize ve bütün müslümanların birbirine yakınlaştığı günlerdir. Bu yıl Kurban Bayramı'nı her zamankinden daha fazla kardeşliğimize, birliğimize ve dirliğimize sarılarak idrak ediyoruz. Özellikle bayramlara buruk giren şehitlerimizin yadigarlarını, kahraman gazilerimizi bu günlerde unutmamalıyız. Bayram sevinçlerimizi onlarla paylaşarak, bir olduğumuzu göstermeliyiz. Bu vesileyle vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum. Hac ibadetini eda etmek üzere kutsal topraklarda bulunan hacılarımızla, bütün İslam aleminin, milletimizin ve Samsunlu hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, sevdikleriyle birlikte mutlu ve huzurlu nice bayramlar diliyorum."

Köktaş, 'Bayramların bizim kültürümüzde çok özel bir yeri vardır"

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Milletvekili Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi:

"Milletçe sevinçlerimizin arttığı, kardeşlik duygularının, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, kırgınlıkların sona erdiği, hasretliklerin kavuştuğu bir bayramı daha milletçe idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Rabbim birliğimizi ve beraberliğimi daim eylesin. Ülkemiz ve milletimizin üzerinde kötülük düşünenlere fırsat vermesin. Bayramların bizim kültürümüzde çok özel bir yeri vardır. Bayramlar, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir. Bayram, paylaştıkça anlam kazanır. Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan bu yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. Kurban, bu dünyada misafir olduğumuzun tekrar tekrar hatırlanmasıdır. Allah'a sonsuz hamdü senalar olsun ki, Türkiye olarak, bölgemizde yaşanan krizlerden uzak bir konumda, istikrar ve güven içinde geleceğimizi inşa ediyor, kutlu yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürüyoruz.Yine, gerek milletimizin huzur ve selameti için vatan topraklarında, gerekse bölgemizde ve dünyada barış ve istikrarı korumak için yurt dışında fedakarca görev yapan bütün asker ve polislerimizin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum. Şehit ve gazilerimizi de rahmet ve şükranla anıyor, ailelerine ise bir kez daha sabır ve metanet diliyorum. Bu duygularla, mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyor, bu güzel günlerin coşkusunu ailenizle, sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaşamanız temennisiyle; ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Erdoğan Tok, 'Bayramın hayırlar getirmesini temenni ediyorum'

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Kurban Bayramı vesilesi ile yayınladığı mesajında, 'Bizlere, Hz.İbrahim ve Hz. İsmail'in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah'a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar. Kurban bayramı bizlere, ibadetlerin Allah'a bağlılığı simgelediğini, elimizdeki malın ve gönlümüzdeki sevginin paylaştıkça çoğalacağını, kestiğimiz kurbanların et veya kanının değil, bizim takvamızın Allah'a ulaşacağını öğreten müstesna zaman dilimlerindendir. Rabbime, kendisine sunulan tüm kurbanları makbul buyurması; kurbanları, hem zat-ı Celal'ine, hem de birbirimize yakınlaşmamız için bir vesile, bir vasıta kılması için dua ediyor; bu duygular içinde bütün vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam alemine, tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini Allah'tan temenni ediyorum" diye konuştu.

Hasan Togar, 'Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum'

Bayram dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerini önemseyen, bu yaklaşımlarla düşünen, tasarlayan ve hayatlarına temas eden bir misyon ile kendini devamlı geliştiren, yenilikçi ve nitelikli insan oluşumuna katkı sağlamayı hedef edinmiş olan vakfımız, değerlerimize büyük önem vermektedir. Önemli ve canlı tutulması gereken birçok değerlerimiz vardır. Dini bayramlarımızda bunların en önemlileridir. Birbirimize şuankinden daha çok sarılmalıyız. Biz sevgiyle yoğrulmuş bir milletiz. Bizim sevgimiz, vatan, millet aşkımız tüm hainlikleri bertaraf edecektir. Ülkemiz zorlu bir süreçten geçmektedir. Hepimiz kenetlenmek, el ele, gönül gönüle vermek zorundayız. Dünyada barışın ve huzurun hakim olması, İslam coğrafyasında akan kanların artık durması ise en önemli temennimiz olmaktadır. Geçtiğimiz bu zorlu süreçte şehitlerimize Allah'tan Rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar temenni ediyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, aileleri bizim en kıymetlimiz. Bu duygu ve düşüncelerle kurban ve dualarımızın kabul olmasını temenni ediyor. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum' şeklinde konuştu.

Osman Genç, "Bayramda herkesin yakınlaşmasını temenni ediyorum"

Genç, bayram mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu günlerin, dostlukların canlanması, üzüntülerin yerini sevincin alması, yardıma muhtaç olanlara yardım elinin uzatılması açısından bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Başkan Genç, "Son zamanlarda ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşanan bölücü terör olaylarının, akan kan ve gözyaşının durması bu mübarek günlerde en büyük dua ve temennimizdir. Bayram yakınlıktır, yakınlaşmadır. Kurban Bayramı'nın bütün insanlığımızın kalplerinin birbirine yakınlaşmasını sağlamasını temenni ediyorum. Biz, birlikte büyük Türkiye'yiz ve büyük milletiz. Bizim için en önemli dört şey tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek vatandır. Bu duygularla, kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi Allah'tan temenni ediyorum. Tüm hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum."

Hasan Basri Kurt, "Bayram,birlik ve beraberliğin en üst düzeyde yaşandığı günlerdir"

Bayram dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Millet iradesini yok saymaya kalkışan, Türkiye Büyük Millet Meclisi dahil kendi halkına bombalar yağdıran, darbe ve terörizmle Aziz Türk Milletini boyunduruk altına almaya çalışanlara karşı, sinelerinde ki iman gücüyle timsali görülmemiş bir destan örneği gösteren tüm vatandaşlarımızın Mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bayramlar, küslerin barıştığı, paylaşmanın arttığı, birlik ve beraberliğin en üst düzeyde yaşandığı günlerdir. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra bu bayram çok daha anlamlı hale gelmiştir. Komşularımızı, akrabalarımızı ziyaret edip onları sevindirerek, gönülleri kazanarak, bu mübarek günleri idrak etmeliyiz.'

İshak Taşçı, "Paylaşalım Bayram Olsun"

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak,"Bayramlar, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, küskünlüklerin son bulduğu, milletimizin birbiriyle kucaklaştığı günlerdir. Bu anlamda başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. takum Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl başladığımız Paylaşalım Bayram Olsun kampanyasını bu bayramda sürdürüyoruz. Kurban etlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını isteyen tüm vatandaşlarımızdan bu kampanyaya destek olmalarını istiyoruz. Ekiplerimiz bayram boyunca, hayırsever vatandaşlarımızdan aldıkları kurban etlerini paketleyip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Bu kapsamda 444 40 55 numaralı telefondan belediyemize ulaşabilir, kampanyamıza destek olabilirsiniz' dedi.

Murzioğlu, 'Bayramın huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum'

Bayram dolayısıyla mesaj yayınlayan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
'Zor dönemden geçtiğimiz şu günlerde millet olarak hep bir arada müreffeh ve huzurlu geleceğe, güçlü bir ekonomi ve genç eğitimli iş gücümüzle varabilir, sıkıntıları aşabilir ve hak ettiğimiz yere ulaşabiliriz. Hepimiz birbirimizi sevgi ile kucaklayarak, ülkemizin uygarlık yolunda mutlaka ulaşacağı parlak ve mutlu geleceğe güvenle bakmalıyız. Ayrıca, bayram vesilesi ile mübarek topraklarda Hac farizasını yerine getiren kardeşlerimin, Allah, ibadetlerini kabul etsin. Ayrıca, bu vesile ile dünyanın her yerinde, acı çeken, zulme uğrayan kardeşlerimizin de bir an önce huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı'nın, ülkemizi aydınlık geleceğe ulaştırmayı şiar edinmiş, büyük milletimize, İslam alemine, barışa ve dayanışmaya her günkünden daha çok ihtiyacı olan bütün insanlığa mutluluk, huzur ve başarı getirmesini diliyorum.'