Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın AB hibe programları kapsamındaki "Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenimin Desteklenmesi Hibe Programı II" kapsamında kalifiye eleman yetiştirmek ve kadın istihdamını arttırmak için istihdam garantili proje hazırlandığını bildirdi.

100 KADINA İŞ İMKANI
Acar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın programı kapsamında kalifiye eleman yetiştirmek ve kadın istihdamını arttırmak amacıyla 194 bin avro bütçesi bulunan "Fırsat Verirsen Kadın Başarır" projesini hazırlayarak bakanlığa sunulduğunu belirtti. Projenin Havza'da 100 bayana 4 ay süre ile istihdam sağlanmasının amaçlandığını anlatan Acar, bunların 70'ine dikiş nakış ve konfeksiyon, 30'una da otel hizmetleri ile fizik tedavi üzerine kurs verileceğini kaydetti. Kurs süresince kursiyerlere günlük 10 avro ücret verileceğini ve sigorta yaptırılacağını bildiren Acar, projenin birinci aşamayı geçtiğini, ikinci aşama için hazırlıklarını yaptıklarını ve gerekli yerlere gönderdiklerini ifade etti.

KALİFİYE ELEMAN YETİŞECEK
Projede bir giyim konfeksiyon atölyesi ile bir turistik otelin ortakları olduğunu dile getiren Acar, "Göçün önlenmesi, gelir seviyesinin yükselmesi, kalifiye eleman yetiştirilmesi açısından projenin geçmesini ısrarla istiyoruz. Zor bir süreç ama yüzde 50'sini geçtik, finallere kaldık. İnşallah muvaffak olacağız" dedi.

Acar, projede 25-64 yaş arası bayanların alacağını, proje sonunda yüzde 80'inin istihdam edileceğini sözlerine ekledi.