Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısından önce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Zeki Bal tarafından 'Telefon Dolandırıcılığında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar' adlı sunum gerçekleştirildi. Bal, sunumunda meclis üyelerine telefon dolandırıcılığına karşı uyarılarda bulunuldu.

Bal, 'Samsun'da 2015 yılında 25 olay il merkezinde, 9 olay Vezirköprü ilçesinde, 6 olay Terme ilçesinde, 5 olay Havza ilçesinde, 3 olay Bafra, 2 olay Çarşamba ve birer olay da Alaçam ve Ladik ilçelerinde olmak üzere toplam 52 olay meydana geldi. Bu olaylardan 44 tanesinin şüphelileri tespit edildi. Bu olaylarda mağdurlar tarafından elden ve havale yapmak sureti ile şüphelilere toplam 641 bin 612 TL para verildiği tespit edildi. Yapılan çalışmalarda bu miktarın ancak 21 bin 636 TL'lik kısmı bloke edildi. Ayrıca mahkeme aşamasında 27 bin 400 TL'nin mağdurlara iadesi sağlandı" dedi.

Sunumun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kısa film meclis üyelerine izletildi.

58 MADDE MECLİS'TEN GEÇTİ

İletişim dolandırıcılığı sunumunun ardından meclis, 1. gündem maddesinin görüşülmesi ile devam etti. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısının sonuncusu bugün Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında toplanan mecliste Canik Balıkçı Barınağı'nın bulunduğu alanın yeniden düzenlenmesine ilişkin çevre düzeni planı değişikliği teklifi maddesi hariç bütün maddeler oy birliği ile meclisten geçti. Balıkçı barınağı maddesi de oy çokluğu ile meclisten geçirildi. Böylece komisyonlardan meclise havale edilen 58 madde de meclis üyeleri tarafından kabul edilerek meclisten geçirildi.

SAMULAŞ A.Ş.'NİN BÜTÇESİ 20 MİLYON LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Komisyondan geçirilen maddelerin mecliste kabul edilmesiyle birlikte SAMULAŞ A.Ş.'nin şu andaki 3 milyon liralık sermayesinin 20 milyon liraya çıkartılması maddesi kabul edilmiş oldu. Kabul edilen sermayenin yüzde 25'lik kısmının şirket hesabına hemen geçirilmesi, geri kalan miktarın da 2016 yılı içerisinde şirket hesabına yatırılmasına karar verildi.