Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, 2015 yılı ayçiçeği ürününe kilogram başına 7 kuruş fiyat farkı ödeyeceklerini bildirdi. Eraslan, yaptığı açıklamada, birliğin mübayaa (satın alma) ettiği 2015 yılı üretimi ayçiçek için ton başına bin 620 lira ödeme yaptıklarını söyledi.

ÖDEMELER BAŞLADI
Karadenizbirlik olarak alımını yaptıkları ayçiçek ve soyanın tamamını yağ olarak değerlendirdiklerini anlatan Eraslan, "Alınan ürünün bedelini çiftçilerimize ilk belirlediğimiz fiyattan avans olarak ödüyoruz. Daha sonra yönetim kurulumuz, ithal yağlık ayçiçeği ve ham ayçiçeği yağı fiyatları, döviz kurları, gümrük vergileri, dünya ve Türkiye rekoltesi, üretim maliyetleri, destekleme ve prim ödemeleri, diğer bitkisel yağlar ile üretici beklentilerini değerlendirerek kesin fiyatı belirliyor. Bu kapsamda üreticilerimize avans olarak verdiğimiz bedelin üzerine kilogram başına 7 kuruşluk fark ödeme kararı aldık. Ödemelerimizi yapmaya da başladık" dedi.

Eraslan, 2015 yılı ayçiçek ürünü için bugüne kadar yaklaşık 40 milyon lira, soya için ise bir milyon 320 bin lira ödeme yaptıklarını kaydetti.