Ölüm Kavşağı'na trafik sinyalizasyon lambası takıldı, mahalle sakinleri adak kurbanı kesti...

'Dökülen son kan olsun'

Samsun-Ordu Karayolu Tekkeköy İlçesi Sanayi Mahallesi Selyeri mevkiinde yaşanan ölümlü kazaların ardından AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın, Karayolları yetkilileri ile yapmış olduğu görüşler sonucunda Selyeri kavşağında iyileştirme çalışmaları yapıldı. Çalışmalar kapsamında kavşağa trafik sinyalizasyon lambası da takıldı.

ADAK KURBANI KESİLDİ

Bir süre önce kavşağa trafik sinyalizasyon sistemi kurulması için adak adayan Tekkeköy Sanayi Mahallesi sakinleri, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör, Sanayi Mahallesi Muhtarı Erol Kıllı, İlçe Teşkilat Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve mahalle sakinlerin katılımı ile adak kurbanı kesti.

MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ'A TEŞEKKÜR

Söz konusu kavşakta sürekli kaza olduğunu, uzun zamandır trafik sinyalizasyon lambası konulmasını istediklerini hatta bunun için adak adadıklarını belirten Sanayi Mahallesi Muhtarı Erol Kıllı, "Burada sürekli trafik kazaları oluyordu. Yaşanan kazalarda mahalle sakinlerimizden de olmak üzere bir çok canlar verildi, kanlar aktı. Bizde bir defa kan akıtalım ama son olsun diye adak adamıştık. Çok şükür sinyalizasyon lambası konuldu. Buna vesile olan, büyük katkı sağlayan fırsat buldukça mahallemizde durup çalışmaları yakından takip eden Milletvekilimiz sayın Fuat Köktaş'a mahallemiz adına sonsuz teşekkürler ediyorum" dedi.

HALKIN SIKINTISI İLE DERTLENEN MİLLETVEKİLİ

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar da "Samsun'da hangi mahallede, hangi sokakta, kim olursa olsun, kimin sıkıntısı varsa ayrım yapmayıp, dertleri ile dertlenen, orada yaşayan insanların sorunlarını çözmek için elinden geleni yapan, burada da yapılan çalışmada büyük katkı ve emeği olan çok kıymetli Milletvekilimiz Fuat Köktaş beye ilçem adına ben de çok teşekkür ediyorum. Kesilen adağın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

YOLLARI BÖLDÜK, AİLELERİ BİRLEŞTİRDİK

Mahallenin çayevinde toplanan vatandaşlara seslenen Milletvekili Köktaş ise, "Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'ın meşhur sözü vardır, "Biz yolları böldük ama aileleri birleştirdik" diye. Bu anlamda bizim bölünmüş yol yapmak, yol standartlarını yükseltmek, kazalara sebep veren engelleri kaldırmak, kazaları azaltmak, insanların güvenli bir şekilde seyahat etmesinin önünü açmak gibi bir derdimiz var. Bunun için yaklaşık 20 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş ve otoban yollarını yaparak, bu anlayışla vatandaşlarımızın hizmetine sunduk" dedi.

KAZAYLA ANILAN BÖLGE HALİNE GELMİŞTİ

Köktaş, konuşmasında şunları söyledi: "Bu kavşak kazayla anılan bir bölge haline gelmişti. Başta mahalle muhtarımız olmak üzere, belediye başkanımız, ilçe başkanımız ve mahalle sakinlerimizin talebi üzerine biz de Karayolları Bölge Müdürümü'ze durumun aciliyetini ve önemini söylediğimiz de o da gereğini yaptı. Biz de bakanlık kanalıyla çalışmaları yakından takip ederek buranın acil yapılması gerekenler kapsamına alınmasına vesile olduk. Çok şükür yol iyileştirme çalışmaları yapıldı, trafik sinyalizasyon lambası takıldı, hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese bende teşekkür ediyorum. Devletimiz, vatandaşının huzurunu ve güvenliğini sağlamak için vardır. Yine Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'ın dediği gibi "Yolların kralı olmaz, kuralı olur." Herkes kurallara uysun. Sevdiklerine acı haber yollamasın. Bayramlar mutlulukların paylaştığı günlerdir, bunu üzüntülü günlere çevirmeyelim. İnşallah burada da dökülen son kan olur."