Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki FETÖ mensuplarının temizlenmesinin TSK'yı çok daha güçlü bir konuma getirdiğini söyledi.

Memleketi Erzurum'da bir dizi incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Kardelen TV'de katıldığı 'Farklı Bakış' programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akdağ, 28 belediyeye kayyum atanması, terör operasyonları ve teşvik paketi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Akdağ, 28 belediye başkanının görevden alınması konusunda, 'Hükümetimiz terörle bir şekilde bağlantısı olan teröre maddi destekte bulunmuş olan gençleri teröre yönlendirme noktasında çalışma olan belediyelere yönelik bir çalışma başlattı. 28 belediye başkanı görevden alındı, yeni belediye başkanları atandı. Uzunca bir zamandır terörle kararlı bir mücadele ediyoruz. Teröre destek veren belediyelere müdahale edilecekti ve bunun gereği yapıldı' dedi.

Erzurum'da da iki belediyeye atama yapıldığını hatırlatan Bakan Akdağ, 'Erzurum örneği iyi bir örnek, iki belediye başkanı görevden alındı. Biri Hınıs Belediye Başkanı PKK ile ilişkili eylemlerle ilgili, diğeri AK Partili Aşkale Belediye Başkanı FETÖ ile ilgili eylemleri ile ilgili. Parti ayrımı gözetmiyoruz. Millete kim kastetmişse gereğini yapıyoruz. Bu millet terörden neler çekti' dedi.

Vatandaşı sokağa dökmeye çalışan HDP yöneticilerine yönelikte sert açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, 'Akıllarını başlarına alsınlar. Bunlara güçleri yetmeyecektir. Buna asla izin vermeyeceğiz. Bir taraftan yurt içinde, bir taraftan yurt dışında operasyonlar var. Bir mücadele var. Terörün ithal edildiği iki ülke var. Biri Irak, öbürü Suriye. PKK terörü hem Irak hem Suriye'den, yanına PYD/YPG'yi da alarak birbirinden ayrılmadıklarını artık tüm dünya biliyor, kabul etmeye başladı. Bir taraftan DEAŞ. Bunlar bu ülkelerden beslenerek, örgütlerini geliştirerek, orada örgütlerini geliştirerek Türkiye'ye geliyor. Sınır ötesi hareketlerle buna karşı mücadele ediyoruz. Allah'a şükür çok başarılı operasyonlar gerçekleştiriyoruz. Türkiye içinde operasyonlar devam ediyor. Cudi, Tendürek, Erzurum'a yakın bir bölgede Kars Kağızman bölgesinde buna benzer 8-10 alanda yoğun biçimde Başbakanımızın ifade ettiği gibi savunma değil, üstlerine gitme şeklinde bir mücadele yürütüyoruz' diye konuştu.

Terörle sürdürülen operasyonlarda elde edilen büyük başarıda FETÖ terör örgütü elemanlarının silahlı kuvvetler ve emniyetten temizlenmesinin büyük rolü olduğunu kaydeden Prof. Dr. Akdağ, 'Büyük bir zafiyete yol açıyordu. Operasyonları baltalıyordu. Bazıları sandılar ki silahlı kuvvetlerden çok sayıda FETÖ'cü temizlenince silahlı kuvvetlerde bir zayıflama olur. Sayıca azalıyor. Ta yüreğine kadar sokulmuş bir hançer gibi girmiş bir ihanet şebekesi. Bunlar temizlendikçe silahlı kuvvetler de güçlenmeye başladı. Bir taraftan güçlü ve başarılı bir diplomasi yönetiyoruz ABD ile Rusya ile. Çünkü bu bölgede hem maksatları var hem de gruplarla ilişki içerisindeler. Askeri alanda da ilişki içerisindeler verdikleri desteklerle. Dolayısıyla diploması ilişkiler, operasyonlar ve idari tedbirler. Asla teröre karşı bur müsamahamız olmayacak. Bunu batılı ülkelere daha iyi anlatabildiğimizi görüyoruz. Samimiyetlerinden kuşkulandığımız anlar oluyor. Ama kesinlikle bu yönden geri dönmeyeceğiz' şeklinde konuştu.

Bakan Akdağ, son teşvik paketinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu için müthiş bir çıkış hamlesi olacağını da dile getirerek, 'Doğu ve Güneydoğu'da ekonomik kalkınma istediğimiz düzeyde değil. Özel bir çaba sarf etmemiz lazım. Bu bölgelere pozitif bir ayrıcalık göstermemiz lazım. Yeni kalkınma paketi ve cazibe merkezleri bu düşüncenin eseridir. Şimdi bu paketle Erzurum'da 5 cazibe merkezinden birisi. Cazibe merkezlerinin merkez illerinden biri Erzurum. İstihdam istiyoruz. Proje getirecek yatırımlar geldiğinde önceliğimiz istihdam önceliğimiz olacak. Arsa tahsis edeceğiz. Fabrikanın binasını yapacağız. İçindeki malzemeyi faizsiz kredi ile yatırımcının temin etmesini sağlayacağız. Ayrıca yeni bir düzenleme daha yaparak alınan fabrika malzemesini teminat olarak gösterilmesini sağlayacağız. İşletme kredisi vereceğiz. Pazarlama açısından da avantajlar getireceğiz. Bu projelere ayrıca danışmanlık hizmeti sağlayacağız. Bu kapsamdaki bir teşvik paketi bir ilk. Ana ölçümüz istihdam olacak. Gelen projenin istihdam oluşturacağına inanmamız lazım' diye konuştu.