Sıcakların artmasını ve Ramazan Bayramı'nı fırsat bilen vatandaşlar sahillere akın etti. Ancak tüm uyarılara rağmen denizde açılan vatandaşlar boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Gün içerisinde 5 kişi boğulma tehlikesi geçirdi.

Ailesiyle denize giren 27 yaşındaki Oğuz Onat, kardeşleri Yavuz ve Tuğba ile boğulma tehlikesi geçirdi. Anne Mevlüde Onat ve akrabaları sinir krizleri geçirdi. Yardım çığlıkları üzerine kardeşleri Yavuz ve Tuğba Onat vatandaşlar ve cankurtaranlar tarafından sudan çıkarılırken, Oğuz Onat'a ulaşılamadı.

YİRMİ DAKİKADA BULUNDU

İl Emniyet Müdürlüğü deniz Liman Şubesi'ne bağlı Kurbağa Adamları, Sahil Güvenlik ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Sualtı ekipleri yaklaşık yirmi dakika süreyle denizde arama yaptı. Polis Kurbağa Adamlar, bir süre sonra genci bularak denizden çıkardı. İlk müdahalesi yapıldıktan sonra, olay yerine gelen 112 Acil Servis Cankurtaranıyla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun ciddi olduğu bildirilen Oğuz Onat'ın yoğun bakımda tedavi altında olduğu bildirildi.

Bayram OK