Samsun'un Yakakent ilçesinde Kurban kesimleri sonrası kasaplar mesaiye başladı.

Kurban Bayramı dolayısıyla iş yoğunluğu artan kasaplar, vatandaşların kıyma talebini karşılamak için yoğun mesai yapıyor. Yakakent'te 15 yıldır kasaplık yapan bayan kasap Gülten Kuzu, işlerin geçen yıla göre daha yoğun olduğunu söyledi. Tam bir aile kasabı olduklarını vurgulayan Gülten Kuzu, kardeşinin eşi Habibe Kuzu ile birlikte kasaplık mesleğini yürütüyorlar.

İki gün içerisinde 15 ton kıyma çektiklerini belirten Kuzu "İnsanlar hayvanlarını kestikten sonra etlerini kıyma yaptırmak için kasaplara geliyor. Bayramın ilk gününden itibaren vatandaşlar etlerini getirmeye başladı. Bu yoğunluk bayramın sonunu kadar devam eder. Biz de bu yoğunluktan dolayı fazla mesai yapıyoruz. İlçeye gelen yabancıların dikkatini çekiyor ama buranın halkı bize alışkın bayan olmamızdan dolayı da temizlik önceliğimiz bu yüzden dolayı da fazla rağbet görüyoruz. Bir de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın dışarıda kıyma çekini yasaklaması etken oldu" dedi.

Kuzu, etin kilosunu 1 liraya çektiklerini ifade ederken, yaşanan yoğunluktan dolayı memnun olduklarını sözlerine ekledi.