İstihbarat ekipleri, Makedonya'ya kaçmak için hem hava yolunu hem de kaçak yollardan deniz yolunu kullanmak isteyen il imamını adım adım takip etti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Bolu'da terör örgütünün yapısına yönelik operasyonlar devam ederken, örgütün il imamının kim olduğu merak ediliyordu. 2014 yılının Nisan ayında bir önceki il imamı Cuma Kartal isimli öğretmenin Bolu'dan ayrılmasının ardından, darbe girişimi sonrasında örgütün il imamını Şevket Kahraman isimli şahıs olduğunu tespit eden istihbarat ekipleri, Kahraman'ın peşini bırakmadı.

FETÖ'nün Bolu il imamı Şevket Kahraman 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gün İstanbul'a giderken, darbe girişimi başarısız olunca tekrar Bolu'ya döndü. Bolu'da bazı kişilerle görüşen ve istihbarat ekiplerinin yakın takibinde olan Şevket Kahraman'ın temas kurduğu kişiler tek tek tespit edildi. 20 Temmuz Çarşamba günü yurtdışına kaçmak için İstanbul Atatürk Havaalanı'na giden il imamı, yurtdışına kaçmayı başaramadı.

GÖÇMEN KAÇAKÇILARLA İRTİBATA GEÇTİ

Şevket Kahraman yurtdışına kaçamayınca bir süre sonra Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde saklanmaya başladı. Havayoluyla yurtdışına çıkamayan Kahraman bu kez de göçmen kaçakçılar ile irtibata geçerek deniz yoluyla Yunanistan'a kaçmanın planlarını yapmaya başladı. Bu girişimi de başarısız olan FETÖ'nün Bolu il imamının Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı bir köyde olduğu tespit edildi. Bolu Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ile Kırklareli istihbarat ekipleri ve jandarma ekiplerinin birlikte yaptığı operasyonla Şevket Kahraman ele geçirildi.

Şevket Kahraman'ın yanında laptop bilgisayar, cep telefonu, 32 gb hafıza kartı ele geçirilerek içindeki verilere el konuldu. Edinilen bilgiye göre, terör örgütünün Bolu imamının yurtdışına çıkması durumunda Makedonya'ya gideceği öğrenildi. FETÖ operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan işadamı Adnan Daylan'ın da Makedonya'da olduğu biliniyor. Diğer yandan Şevket Kahraman'dan önceki il imamı Cuma Kartal'ı yakalamak için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.