Samsun ve Türkiye futboluna son yıllarda damga vuran Kadıköyspor'da başarının mimarları antrenörler, yetiştirdikleri futbolcularla yine zirveye gözünü dikti.

Kırmızı-Beyazlıların Teknik Sorumlusu Akın Türker, 10 kişilik deneyimli antrenör kadrosuyla bu sezon yine Türkiye'nin en iyi kulübü olmayı hedeflediklerini söyledi

DENEYİMLİ ANTRENÖR KADROSU
Türkiye Futbol Federasyonu'nun değerlendirmesine göre son dört yılda üç kez Türkiye'nin en iyi kulübü seçilen Samsun Kadıköyspor, başarı çıtasını yine en tepeye koydu.

Geçtiğimiz sezon U14, U15, U16, U17 ve U19'da bir şampiyonluk, iki ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük elde eden Kırmızı-Beyazlılar'da başarının en önemli mimarları ise 600 kişilik futbolcu ordusunu yönlendiren antrenör kadrosu. Akademisyen ağırlıklı 10 deneyimli antrenöre sahip Kadıköyspor'un liglerde mücadele eden U14 takımını Suat Demirtaş, U15'i Akın Türker, U16 ve U17'yi Erdoğan Kul, U19'u Kemal Soydemirci çalıştırıyor. Spor okullarında Serkan Atıcı, Emrah Kocabaş, Kaan Çotur, Özkan Bayat görev alırken Samsun ekibinin kalecilerini ise antrenörler Güvener İçöz ve Oğuzhan Altay yetiştiriyor.

TÜRK FUTBOLUNA HİZMET EDİYORUZ
Kırmızı-Beyazlıların Teknik Sorumlusu Akın Türker, Kadıköyspor'un Samsun'da ve Türkiye'de bir ekol olduğunu belirterek, "Mahalle takımıyız ama profesyonelce iş yapıyoruz. Mahalle kültürünü yansıtırken çok ciddi çalışmalar yaparak Türkiye'ye mal oluyoruz. Kendine özgü fikirleri üreterek uygulamaya koyan Kadıköyspor, yönetim ve teknik kadrosu ile biribine güven duygusu olan bir kulüp. Samsun ve Türk futboluna hizmet veriyoruz. Bu sene Altınordu, Gençlerbirliği ve Bursaspor'a oyuncu gönderdik. Amacımız bundan sonraki yıllarda milli takıma oyuncular kazandırarak başarı çizgimizi daha yukarılara taşımak. Çünkü Kadıköyspor Samsun'da ve Türkiye'de bir ekoldur. Son dört yılda üç kez en iyi olmamızın nedeni ise yöneticilerin yöneticiliğini, antrenörler antrenörlüğünü yapmasıdır." şeklinde konuştu.

Tugay BAŞSAN