Samsun'un Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı Çobanlı İskelesi'nde dün meydana gelen olayda, Iraklı gençler arkadaşları ile birlikte denize girmek için Çobanlı İskelesi'nin ortasından Karadeniz'e atladı. Abdurrazzaq Mahmood Abdulaziz (16) ve Zafur Davut Salim Al Boudal O (17) adlı gençler denizde kayboldu.

Dalgıçlar tarafından denizden çıkartılan Zafur Davut Salim Al Boudal O, kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybetti. Denizden çıkartılıp Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Abdurrazzaq Mahmood Abdulaziz'in ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Iraklı gençlerin Çorum'da ikamet ettikleri ve gezmek için geldikleri Samsun'da denize girdikleri öğrenildi. Ölen gencin arkadaşları, Zafur Davut Salim Al Boudal O'nin yüzme bilmediğini söylediler. Hayatını kaybeden Iraklı genç, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından toprağa verilmek üzere Çorum'a götürüldü. Zafur Davut Salim Al Boudal O'nun annesinin Çorum'da, babasının ise Irak'ta yaşadığı öğrenildi.