CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçe örgütlerinin bayramlaşma programına katıldı. Bayramlaşma töreninde partilerle buluşan Akcagöz, "FETÖ denilen örgütü başımıza musallat eden AKP hükümetidir. Daha önce Hoca Efendi dedikleri ve yere göğe sığdıramadıkları adam, bugün geldi ülkenin demokratik rejimine tasallutta bulundu. Kandırıldım diyerek kimse bu suçtan ve vebalden kurtulamaz. Ortada bir suç varsa, kandırıldım diye bir savunma olamaz. FETÖ ne kadar suçlu ise, onu bu ülkenin başına bela eden AKP de o derece suçludur. Kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Dün kol kola girdiğiniz yapı, bugün ülkenin başına her türlü melaneti taşıdıysa, bunda sizin günahınız da büyüktür" dedi.

HUKUKSUZ UYGULAMALAR VAR
OHAL yönetiminin, bir çok hukuksuz uygulamayı da beraberinde getirdiğini öne süren Akcagöz, "Bu süreçte bir çok mağdur olabilir. Parlamenter sistemde asıl olan parlamentodur ama bugün görüyoruz ki, ülke Kanun Hükmünde Kararnameler ile yönetiliyor. Bu durum bir çok hukuk dışılığı da beraberinde taşıyor. Bunları görmezden gelemeyiz. FETÖ'cü kim varsa bulunsun ve cezası verilsin ama bu işlerle hiç alakası olmayan insanlar mutlaka bu işlerden ayıklanmalıdır. Aksi halde adalet mekanizması da ciddi yara alır. Ancak görüyoruz ki bu işlerle hiç alakası olmayan insanlar da FETÖ'cü diye yaftalanmaktadır" diye konuştu.

19 Mayıs İlçesi'nde yaşayan Artvinlilerin bayram kutlama programına da katılan Akcagöz, Behçet Kemal Çağlar'ın şiirine atıf yaparak, "Hopa'yı gördüğüm ilk dönemeçten sapalı anladım bendeki ruh da ezelden beri Hopa'lı" diyerek Artvin'in Cerattepe direnişine vurgu yaptı. Akcagöz, "Artvin'in doğasını katletmeye niyetlenmiş her kötü iradenin karşısında olacağız. Doğal alanlarımızı sermayeye kurban etmeyeceğiz" dedi.