Samsun Canik Belediyespor, Yunanistan'da düzenlenen Vassilis Sakopoulos Uluslararası Kadınlar Dörtlü Basketbol Turnuvası ilk maçında Panathinaikos'a yenildi. Baş Antrenör Mehmet Can Öztürk, turnuvada önemli takımlara karşı oynayarak Avrupa maçları öncesi kendilerini test ettiklerini söyledi.

İKİNCİ DEVRE MAÇ KOPTU

Yunanistan'da gerçekleştirilen Vassilis Sakopoulos Uluslararası Kadınlar Dörtlü Basketbol Turnuvası'na katılan Samsun Canik Belediyespor, ilk maçında Panathinaikos ile oynadı. Mücadeleye iyi başlayan Samsun ekibi, ilk çeyreği 13-11 önde geçti. İkinci periyotta Yunan temsilcisi skorda dengeyi buldu ve soyunma odasına 28-28 eşitlikle girildi. Üçüncü ve dördüncü periyotlarda üstünlüğü ele geçiren Panathinaikos, Canik Belediyespor'u 73-59 mağlup etmeyi başardı.

"MAÇ RİTMİNİ BULUYORUZ"

Samsun ekibinde Tuğba Taşçı ve Mircheva 9 sayı, Misura ve Babkina 8 sayı oynadı. Karşılaşmanın en skoreri ise Yunan ekibinde 24 sayı kaydeden Avery oldu. Canik Belediyespor Baş Antrenör Mehmet Can Öztürk, turnuvanın Bilyoner.com Kadınlar Ligi ve Eurocup eleme turu karşılaşmaları öncesi eksiklerini görme açısından önemli olduğunu belirterek, "Üst üste güçlü takımlarla oynayarak hem maç ritmini bulmayı hem de Avrupa mücadelesi öncesi kendimizi test etme şansı buluyoruz." dedi

Tugay BAŞSAN