Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, yaptığı yazılı açıklamayla bildiriye imza atan akademisyenlere 'hak vermediklerini' ifade etti.

Gürbüz, Türkiye'nin planlı bir terör belasıyla sürekli sınandığını, bunların görünen adının PKK, DEAŞ ya da başka isimler olduğunu ancak hedefte ülkenin dirliği ve milletin esenliği olduğunu ifade etti. Gürbüz, can ve kan pahasına 780 bin kilometrelik vatan toprağı üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çok görüldüğünü, kavganın nedeninin de bu olduğunu söyledi.

Vali Şahin de Tepki Gösterdi

SEKTEYE UĞRATABİLİR
Gürbüz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu eylemlerin görünen yüzündeki taşeron örgütler işte bu kavga için kullanılan piyonlardır, maşalardır. Tüm bunlara rağmen, bu kavgayı doğru okuyamayan ya da doğru okumak istemeyen bazı akademisyenlerin yayımladıkları bildiri, bu belaya karşı çözüm konusunda bir yarar sağlamayacağı gibi bilakis teröre karşı verilen mücadeleyi sekteye uğratabilecek bir girişimdir. Hiçbir ülkede hangi gerekçe ile olursa olsun kurtarılmış şehirler, kurtarılmış mahalle ya da sokaklara müsaade edilemez. Şehirlerin imarı için çaba içinde olması gereken belediyelerin o şehirlerin sokaklarının teröristlerce köstebek yuvasına çevrilmesine destek olması asla bir siyasi tercih olarak değerlendirilemez" şeklinde konuştu.

Bayram OK