Çarşamba Belediyesi, 2015 yılında araç filosuna kattığı yeni araçları, Belediye Meydanı'nda düzenlediği programla tanıttı.

Toplam değeri 4 milyon 182 bin lira olan 15 adet iş makinesi ve arazi aracı, düzenlenen programın ardından ilçeye hizmet için yola çıktı. Programa, Kaymakam Caner Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumları idarecileri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

ÖZ KAYNAKLARIMIZLA ALDIK
Tanıtımı yapılan araçların hepsini kredi kullanmadan öz kaynaklarla aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Bugün merasimini yaptığımız araçlar, Devlet Malzeme Ofisi'nden 2015 yılı Aralık ayında kredi kullanmadan peşin olarak, kendi öz kaynaklarımızla aldığımız araçlarımızdır. 4 kamyon, bir büyük greyder ve diğer araçlarla Mayıs ayında yine burada merasimini yaptığımız alımların ardından bugün de 3 adet büyük damperli kamyon, 4 adet iş makinesi, silindir ve diğer araçlarımızın merasimini yapıyoruz. Toplamda 4 milyon 182 bin liralık araç alımı yapmış olduk. İlçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

GÜÇLÜ MALİ YAPIYA SAHİBİZ
Çarşamba Belediyesi'nin güçlü bir mali yapıya ve zengin araç parkına sahip olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Yeni araç filomuzla merkezde ve yeni mahallelerimizde ayrı ayrı ekipler oluşturarak daha hızlı ve daha etkin bir çalışma içerisinde olacağız. 4 adet greyder, 20 civarında kamyon ve diğer araçlarımızla birlikte Çarşamba Belediyesi zengin araç parkı olan, hizmet yapabilen önemli bir belediye durumuna gelmiştir" dedi.

GELİRLERDE BÜYÜK ARTIŞ
2004 yılında 3,5- 4 milyon gelirle devraldıkları Çarşamba Belediyesi'ni 11 yılda 61 milyon geliri olan bir belediye durumuna getirdiklerini belirten Dündar, "Genel bütçeden aldığı paylar dışında burada oluşturduğu yerel imkanlarla da gelirini arttırabilen ve yıllık gelirinin yüzde 90'dan fazlasını da yatırıma dönüştürebilen bir belediyeyiz. İlçemizde önemli çalışmalar yapıyoruz. 2015 yılında Çarşamba'da 250 kilometre yol kaplaması yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Araçlar, İlçe Müftüsü Osman Karagöz'ün yaptırdığı dua sonrası hizmete girdi. Daha sonra törene katılan vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

Barış BUDANOĞLU