Samsunlu Almancılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAYDER) Başkanı Ramazan Mırık ve Yönetim Kurulu Üyeleri Cemil Bilici, Ahmet Kazancı, Fatih Baydoğan, Mecit Eroğlu ve Lütfü Tuncer, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti.

Türkiye'de bulunan gurbetçi vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi amacıyla kurulan SAYDER'in Başkanı Ramazan Mırık, derneklerinin her geçen gün güçlenerek büyüdüğünü ifade etti. Mırık çalışmalarıyla ilgili Başkan Kul'a bilgi verdi.

TOPLUMA ÖRNEK OLAN DERNEK
Böyle bir dernek kurarak topluma örnek olunduğunu belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Batıyla doğu arasındaki en büyük eksikliğimiz, organize olamamak, birlikte hareket edemememiz. Bu nedenle sivil toplum örgütlerinin anlamı ve değeri çok fazla. Dernek kurarak akla gelmeyen bir iş yapmışsınız. İnsanlar bir araya gelerek ortak aklı bulduklarında topluma etkileri daha fazla olur. Oradaki tecrübelerinizi buraya taşımanız çok önemli. İnanıyorum ki güzel çalışmalara imza atacaksınız. Yapacağınız çalışmalar için sizlere başarılar diliyorum" dedi.

SAYDER Başkanı Ramazan Mırık, daha sonra Belediye Başkanı Şenol Kul'a derneklerinin plaketini hediye etti.