Cemevi hakkında bilgi veren Avut Mahalle Muhtarı Hüseyin Gürkan, '3 bin 634 metrekarelik Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir arsayı değerlendirmek amacıyla Salıpazarı Belediye Başkanımıza müracaatta bulunduk. Gerekli yazışmaların ardından Kültür Binası adıyla bir cemevi binamızın arsasının 2 yıllık ön tahsisini almış olduk' dedi.

Mahalle Muhtarı Hüseyin Gürkan, mahalleye cemevinin kazandırılmasında yardımcı olan Bakanlar Kurulu'na, Samsun Valiliği'ne, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, Samsun Milli Emlak ve Deftardarlığı'na, Salıpazarı Belediyesi'ne teşekkürlerini sundu. Yapılacak kültür binasında kütüphane ve cemevi hizmetlerinin bulunacağı belirtilirken, binanın 3 kat üzerine kurulacağı öğrenildi.

Başkan Akgül'den açıklama

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Avut Mahallemizdeki vatandaşlarımız, mahallelerine cemevi yapılması isteğini belediyemize ilettiler. Konuyla ilgili cemevi için tahsisi düşünülen arazi olan 3 bin 634 metrekare arsanın Hazine arazisi olduğunu tespit ettik. Bu nedenle Samsun İl Defterdarlığı ile arazi hakkında ilgili görüşme ve yazışmalar yapılmış ve ilk etapta arazi Salıpazarı Belediyemiz adına arazinin tahsis işlemlerini gerçekleştirdik. Tahsis işleminin tamamlanmasının ardından ileriki dönemler de herhangi bir aksaklık, problem yaşanmaması için resmi prosedürlere uygun şekilde çalışmaların yürütülebilmesi adına arazi tahsisi ve cemevi yapımı konusunu önümüzdeki ilk belediye meclis toplantımızda gündeme taşıyacak, gerekli bilgiler meclis üyelerimize de aktarılacak. Burada belediye meclisimizin yapacağı oylama ve akabinde alınacak kararlar doğrultusunda çalışmaların başlayabileceğini belirtmek isterim' ifadelerini kullandı.