Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu, FETÖ operasyonları kapsamında Samsun'da görevden alınan çok fazla öğretmen olmasının eğitim öğretimi olumsuz yönde etkilemeyeceğini belirterek, ''Elbette bu kadar öğretmenin sahadan çekilmesi eğitimi hiç etkilemez diyemeyiz. Ama bu krizi atlatacak sayıda öğretmenimiz var'' dedi

Eğitim-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu, Samsun'da FETÖ operasyonları kapsamında görevden alınan 776 öğretmenin yarattığı boşluğun norm fazlası öğretmenlerle doldurulduğunu söyledi. Eğitimde büyük bir açığın kalmayacağını da kaydeden Güneysu, ''Bu krizi atlatabiliriz'' diye konuştu.

NORM FAZLALARI YERLEŞTİRİLİYOR
Eş durumundan Samsun'a gelen yeni öğretmenlerle birlikte merkez ilçelerinde norm fazlası öğretmen sayısının yüksek olduğunu ifade eden Güneysu, ''Samsun'da FETÖ operasyonları kapsamında çok fazla öğretmen görevinden alındı. Bunun eğitim öğretimi kötü yönde etkileyeceğini sanmıyorum. Çünkü bu krizi atlatacak sayıda öğretmenimiz var. Zaten görevden alınmaların yoğunluğu merkezde, Bafra'da ve Çarşamba'da. Burada da norm fazlası çok öğretmenimiz var. Elbette bu kadar öğretmenin sahadan çekilmesi eğitimi hiç etkilemez diyemeyiz. Ancak büyük oranda etkisi olmayacağına inanıyorum. İl Milli Eğitim'le irtibata geçtik, tedbirler aldıklarını gördük. Norm fazlası öğretmenler şu an açığa alınanların yerine yerleştiriliyor. Bu çalışmalar öğretmen seminerleri başladığından itibaren yoğun biçimde yapılıyor'' ifadelerini kullandı.

KRİZ MASASI KURULACAK
Kanun Hükmünde Kararnameyle görevinden alınan öğretmenler için yargı yolunun kapalı olduğunu ancak sendikanın bu konuyla ilgili çalışmalar yaptığını belirten Güneysu, ''Genel başkanımız bizzat bununla ilgili hukuk komisyonu oluşturdu. Yetkililere öğretmenlere savunma hakkı verilmesi gerektiği söylendi. Suçun da net biçimde anlatılması gerekiyor. Geçen hafta başında yeniden değerlendirme yolu açıldı. Tahminimiz illerde kriz masası oluşturulacak. Görevden alınan herkese kendisini savunma hakkı verilecek. Biz de zaten sendika olarak bunu istiyoruz. Şunu da söylemek gerek, bu mücadelede asla gevşeme olmamalı. Son zamanlarda FETÖ'cüler kendilerini masum ve mazlum göstermek için kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Buna da dikkat etmek gerekli" dedi.

Zerrin SOMUNCU