Maç sonu açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, istedikleri oyunu ilk yarı ortaya koyamadıklarını ancak ikinci yarı yaptıkları hamlelerle maçı kazandıklarını söyledi.

Önemli bir maçı geride bıraktıklarını belirten Buz, 'Gaziantep takımı çok kaliteli bir takım. Biz istediğimiz oyunu ilk yarı oynayamadık ancak sabırlı ve dengeli oynamayı bildik. İkinci devre önemli hamleler yaptık ve daha iyi oynayarak haklı bir galibiyet aldık. Çok çok iyi mücadele ederek ve en güzeli de gol yemeden 2-0 kazandık. Ben bu galibiyette emeği geçen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Dün liderliğimizi kaybetmiştik ama bugün geri aldık, 10 puanımız var bütün Malatya'ya hayırlı olsun' diye konuştu.

Maçın ikinci yarısında oyuna dahil olan ve attığı golle takımının maçı kazanmasında önemli pay sahibi olan forvet oyuncusu Amutu'nun, ilerleyen dönemlerde daha iyi olacağını kaydeden Buz, 'Amutu hazır olmadığı için bugün ilk 11'de ona şans vermedim. Hazır olmayan bir oyuncuyu sahaya sürüp 60-70 dakika şans vererek onu hazırlamış olmazsınız. Bu hem bizim için hem de onun için iyi olmazdı. İnşallah çarşamba günü oynanacak kupa maçında da oynatmayı düşünüyorum, bu şekilde Amutu da en kısa sürede hazır hale gelecek ve daha iyi olacaktır' dedi.

Malatya'ya her şeyini ortaya koymaya ve başarılı olmaya geldiğini dile getiren Buz, 'Allah da inşallah bizi muvaffak eder, yolumuz dikenli olacak, çok çalışmamız gerekiyor' ifadelerini kullandı.

İrfan Buz, son olarak Yeni Malatyaspor'un lider olarak maçlara çıkmasının rakip takımların oyun planının değiştireceğini ancak bu durumun kendilerini zorlamayacağını vurgulayarak 'Lider olarak maçlara çıkmak kolay olmayabilir ama biz bunları hiç düşünmüyoruz, lider olmak herkesin hoşuna gider, olsun biz iyi olduktan sonra lider olarak da savaşabiliriz' şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Vedat Özsoylu ise, galibiyetten dolayı Yeni Malatyaspor'u kutlayarak, 'İlk yarı birkaç net pozisyonumuz vardı ama bunları gole çeviremedik. Yeni Malatyaspor takımı iyi kapandı. Bizim kaybettiğimiz toplardan da gol buldular, Yeni Malatyaspor'u tebrik ediyor ve bundan sonra başarılar diliyorum' diye konuştu.