Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor Başantrenörü Ayhan Kalyoncu, oyuncuların performans ve çalışma azmiyle takım olma yolunda önemli yol kat ettiklerini dile getirerek, bu yıl Samsun'a basketbolu sevdirmeyi hedeflediklerini söyledi.

TAKIM OLMA YOLUNDAYIZ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor Başantrenörü Ayhan Kalyoncu, Federasyon Kupası'nın kendileri için hazırlık turnuvası niteliği taşıdığını ifade ederek, "6 günde 5 maç yapacağız. Bol rotasyonla oynayarak sakatlık vermeden turnuvayı bitirmeyi hedefliyoruz. Zor bir turnuva bizi bekliyoruz." dedi. Samsun'a basketbolu sevdirmeyi hedeflediklerini belirten Kalyoncu, "Performans ve çalışma azmiyle takım olma yolunda önemli yol kat ettik. Bizim için önemli olan bu sene Samsun'a basketbolu sevdirmek ve mücadele eden bir takım olmak." diye konuştu.

GÜZEL OYUN VE BAŞARI GELECEK

Türkiye Basketbol Ligi'nin kalitesi yüksek, enterasan ve zor bir lig olduğunun altını çizen Kalyoncu, "Yönetim, teknik heyet ve oyuncu olarak kenetlenmiş durumdayız. Burada tek eksik seyirci. Bunu da oynadığımız basketbolla dolduracağımıza inanıyorum. Samsun'un evimizde oynadığımız maçlarda bizi yalnız bırakmayıp sahip çıkmalarını istiyoruz. Çok ciddi kurumsallaşma sürecinden geçiyoruz. Gelecek yılların çalışmalarını yapıyoruz. Taşlar yerine oturduğu zaman güzel basketbol ve başarı da gelecektir. " diye konuştu.

Tugay BAŞSAN