Çarşamba günü Samsun 19 Mayıs Stadı'nda saat 16.30'da başlayacak olan Samsunspor - Diyarbekirspor Ziraat Türkiye Kupası mücadelesi A Spor'dan naklen yayınlanacak.

Yeşil-Kırmızılı takım bugün Samsun'a hareket edecek. Maçtan sonra direkt olarak Muğla'ya geçecek olan Diyarbekirspor, 25 Eylül Pazar günü Muğlaspor'la oynayacağı lig maçına Muğla'da hazırlanacak. Diyarbekirspor'da Bayrampaşa maçında kırmızı kart gören kaleci Onur ve sakatlığı nedeniyle sezonun ilk yarısını kapatan Uğur dışında sakat bulunmuyor.

Samsunspor'un kupadaki rakibi karıştı

Bilet fiyatları açıklandı - Passolig zorunlu değil!

Çarşamba günü oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinin bilet fiyatları da açıklandı. Sadece maraton ve VIP tribününün açık olacağı mücadelede, taraftarlar Passolig ile bilet almak zorunda kalmayacak. Samsunspor - Diyarbekirspor mücadelesinde kağıt bilet de satılacak.

İşte bilet fiyatları:

VIP A: 15 TL

VIP B: 7.5 TL

Maraton: 5 TL

Misafir: 5 TL

Rakipte yeni tribün grubu kuruluyor

Öte yandan Diyarbekirspor'da Diyarbakırlı işadamı İbrahim Genç, Diyarbekirspor'a destek vermek amacıyla taraftarlar derneği kuracaklarını açıkladı.

Diyarbekirspor'a destek verecek bir taraftar grubu ve derneği için çalışma yaptıklarını belirten Genç, oluşacak dernek ve grubun kulüple hiçbir yasal bağı olmayacağını, kulübe maddi yük getirmeden kendi imkanlarıyla ayakta duracağını söyledi. Genç, bu alanda bir açık olduğunu gözlemledikleri için böyle bir oluşuma gerek duyduklarını kaydetti. Genç, derneğin bünyesinde bilinçli bir kitle olacağını kaydetti. Genç, oluşum içinde yer almak isteyen tribün deneyimine sahip tüm gençleri ve taraftarları yeni dernekte yer almaya davet etti.

Genç, 'Futbol takımları için taraftar olmazsa olmazlardandır. Takımı ayakta tutan en büyük güç taraftardır. Ancak bunu kulüplerin aleyhine değil yararına kullanmak ve organize etmek lazım. Bu örgütlenme kulüplerin üzerinde bir kalkan, tehdit ve şantaj aracı olarak kullanılmamalıdır. İşte bunun önüne geçmek için böyle bir çalışma başlattık. Toplumda ilgi çekecek ve sempati toplayacak bir isim üzerinde duruyoruz. Tarihi ve kültürel değeri olan bir ismi taşıyan dernek kuracağız. Derneğin bünyesinde iş adamları, spor adamları, tribün tecrübesine sahip taraftarlar ve gençler, çocuklar olacak' dedi.