Özel Anıt Eğitim Kurumları, düzenlediği törenle 2016-2017 eğitim öğretim yılına merhaba dedi. Törene, Atakum Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vahit Arslan, Anıt Eğitim Kurumları Velileri ve Öğrenciler katıldı.

21.YY BECERİLERİ
Açılışta konuşma yapan Anıt Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Berrin Aydın, 21. Yüzyıl becerilerinin yakalamanın gerektiğini belirterek, 'Temel eğitime yeni bir soluk getirmek için yola çıktık. 2016 yılında 36 aylık okula başlayan bir öğrencimiz 2031 yılında üniversiteye girecek – 2030 yılında üniversite eğitimi nasıl yapılacak (ön-lisans), hangi meslekler dönemin meslekleri olacak, çocuklarımız hangi besinlerle beslenecekler, nasıl giyinecek, cep telefonu var olacak mı? Yabancı dili nasıl öğrenecekler gibi deli sorularla düşünmeliyiz. Ve bu çocukları dünyanın ve teknolojinin bu hızlı gelişiminde hangi hedefe yönlendireceğimizi, hangi hedefe yetiştireceğimizi bilemiyoruz. Ne yapmalıyız, çocuğumuza nasıl bir gelecek, nasıl bir strateji bu soruların yanıtı tek. 'STEM' dedi.

STEM


STEM hakkında bilgi veren Aydın, '21. yy becerileri ile donatılmış bireyler yetiştirirken, amacımız bireyin kendi referansının kendisi olmasıdır. Yetişen bu bireyler hangi alanda olursa olsun kendini ifade edecektir. Temel eğitimde artık felsefe değişmiştir. Köklü okullar, kurumsallıklar gibi söylemler yerini butik, çağın gerekliliklerine uygun yaşam felsefesi olan okullara bırakmıştır. 2006 yılında ABD'de uygulanmaya başlayan STEM programı MEB 2007-2013 çerçeve programlarına konmuş, 2014'te Horizon 2020 denmiş, MEB STEM Raporu iki hafta önce yayınlanmıştır. STEM sınav gerçeğinden değil ölçme gerçeğinden yola çıkan bir programdır. STEM Programı yatırım gerektiren bir programdır. STEM çağın hızını kendi hızı yapan bir programdır. STEM çocuğunuza hedef dikte ettirilen değil, çocuğunuzun kendi hedefini bulduğu programdır. Birey olduğu, kendini ifade edebildiği, kendi yıldızını avucunun içine alabildiği bir programdır. Eğitim gönüllülük esasıyla yapıldığı sürece geri dönecek. Temel Eğitimde geleceğe bakan bir vizyon ile kurulan Anıt Eğitim Kurumları kurucuları olarak heyecanımızı benliklerinizde hissetmenizi rica ediyorum. Bizlere ne yaparlarsa yapsınlar en iyisini yapacaklar söylemleri ile güvenmeyin. Bizlere ortaya koyduğumuz süreçlerle güvenin.' diye konuştu.

KARADENİZ'DE TEK
Karadeniz'de STEM Programını tüm özellikleriyle uygulayan tek okul olduklarını kaydeden Aydın, 'Şahsım adına 2006 yılından itibaren STEM programı STEM okur-yazarıyım. Anıt öğretmenleri de benimle aynı hassasiyette bu programın okuryazarlığı konusunda inandığım ve bu özel yola birlikte çıktığımız insanlar.

ABD, Avrupa ve ülkemizde Hacettepe Üniversitesi ve Aydın Üniversitesi rehberliğinde büyük kentlerimizde program uygulayıcıları var. Biz STEM Programını tüm özellikleri ile uygulayan Karadeniz'in tek okuluyuz. Evet, tek okuluz. 24-25 Eylül tarihlerinde Aydın Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Devrim Akgündüz hoca öğretmenlerimizle STEM konusunda çalışmaya devam edecekler. Yabancı Dil Koordinatörümüz Ayşe Köşker hocam ODTÜ Teknokent Y.Dil ürün yöneticisi olarak görev yapıyor. Kendisine bizimle yola çıktığı için minnettarız.

Çocuklarımızın hayalleri doğrultusunda hedefleri olsun, 4-5 seçenekleri değil yaratıcılıkları olsun. , Çocuklarınızın geleceğini tesadüflere bırakmayın' dedi.


EĞİTİMDE DEĞİŞİM ŞART


Eğitimde değişim şart olduğunu vurgulayan Aydın açıklamalarını şöyle sürdürdü: 'Eğitimde değişim neden şart biliyor musunuz?
Eski sistemden nemalanmaların bitmesi gerekiyor bunlar son çırpınışlar. Bizler eğitimci bir yönetim kuruluyla yönetiliyoruz. Eğitimin değişmiş olmak için değişemeyeceğini, ya gerekliyse, ya biz gerçekleştirmeliysek, değerlerimiz yozlaşıyorsa. Değerli gönül yolcularım. Bir gün tüm okullarda STEM Programını uygulayacaklar, bir kenara küçücük STEM yazarak değil tabii. Ama o zaman çağı yakalayanlar yeni programlara yelken açmış olacaklar. Çocuklarımızın geleceğini şansa bırakmadığınız için tüm değerli velilerimize gönülden teşekkür ederim.'

HAYIRLI OLSUN
Atakum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vahit Arslan ise Özel Anıt Eğitim Kurumları'nın çok büyük bir okul olduğunu belirterek, kurumun Samsun'a hayırlı uğurlu olmasını diledi. Konuşmaların ardından tek tek isimleri okunan öğrenciler öğretmenleri ile birlikte sınıflarında ilk ders gününe başladı.