Kavaklı vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği tirit gecesinde Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Kavaklı milli güreşçi Yaşar Doğu, vefatının 55. yılında saygı ve rahmetle anıldı.

KADEF Genel Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz'ün ev sahipliği yaptığı geceye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Milletvekili Hasan Basri Kurt, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile çok sayıda davetli ve Kavaklılar katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan KADEF Genel Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz, tiritin Kavak'ın geleneksel damak tadı olduğunu belirterek, geceye katılan herkese teşekkür etti. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Yaşar Doğu'nun Kavak'ın medarı iftiharı ve yaşantısıyla da herkese örnek olduğunu belirterek, rahmet ve minnetle andığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise geceye katılanların coşkusunun kendilerini motive ettiğini söyledi. Başkan Yılmaz, ''Rabbim bizleri hep böyle güzel ortamlarda, gülen yüzlerle bir araya getirsin. Bu akşam çok mutlu oldum. İster tirit olsun ister başka şey. Bu tür etkinlikler bizleri bir araya getirmeye vesile oluyor. Bu organizasyonlar, hayatın tadına tat katıyor. Ama her zaman mutlu olamıyoruz. Bir şehidimiz daha geliyor. Şehidimizin naaşı Ordu'da toprağa verilecek. Her gün bir şehit haberi ile sarsılıyoruz. Çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Böyle bir ortamda yüzümüzü azıcık tebessüm ettirecek bu tür etkinlikler insanlarımızı mutlu ediyor. Rahmetli büyüğümüz Yaşar Doğu'yu da rahmetle anıyorum. Doğup büyüdüğü köyünde annesinin evini Yaşar Doğu Müzesi'ne dönüştürdük. Mayıs veya haziran ayında bir güreş organizasyonuyla beraber müzemizin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz' ifadelerini kullandı.

Yemek sonrasında duaların edildiği gece, protokole Yaşar Doğu'yu anlatan bir kitabın dağıtılması ve toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sonra erdi.