Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında tüm öğrencilere başarı dileyen Özkefeli, "Türkiye'de eğitimin geldiği noktada öğrenci olmak, öğretmen olmak ve veli olmak çok zor. Eğitim ve öğretimde sürekli yapılan değişikler ve bunlara ayak uydurmaya çalışan çocuklarımızın ve velilerimizin durumu hepimizin gözünün önünde gerçekleşiyor. Dindar ve kindar nesil arzusu; eğitimin laik ve çağdaş sistemden uzaklaşması; imam-hatipleşme ve gerici eğitim bizleri 15 Temmuz darbe girişimi sürecine götürdü. Başarıları tescilli birçok lisemiz proje okulları kapsamına alındı. Öğretmenlerimiz mağdur, öğrencilerimiz mağdur. Bu okullardaki öğretmenlerimiz açığa alındı. Birçok köklü Anadolu liseleri yangından mal kaçırılır gibi imam-hatip okulu oldu. Bunu daha yeni şehrimizde de yaşadık. Laik, çağdaş, bilimsel eğitimden uzaklaşmanın ülke, ulus bütünlüğümüzü nasıl sıkıntıya soktuğunu çok yakın zamanda gördük ve yaşadık" dedi.

İMAMDAN ÇOK ÇAĞDAŞ OKULLARA İHTİYAÇ VAR
15 Temmuz ile ülkenin demokrasisi harici, bireylerin demokratik yaşam haklarına da darbe yapıldığını belirten Özkefeli, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Yeteri kadar imam-hatip okulları bu ülkede var. Bu ülkenin imamdan daha çok laik, çağdaş, bilimsel eğitim veren okullara ihtiyacı vardır. Özgür düşünen, sorgulayan ve sonucu uygulayabilen bir gençlik geleceğimiz olacaktır. Gerici bir eğitim sistemi, kula kul olma kültürü ile yetişen bireylerin daha nice tarikatlara ve girişimlere neden olacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Olumsuz şartlar olsa da okula başlayacak milyonlarca çocuğumuzun heyecanını biliyor ve huzur, başarı, barış içinde geçecek bir eğitim yılı diliyoruz. Başöğretmenimiz Atatürk'ün izinde; İlke ve Devrimleri ışığında fikri hür, vicdanı hür nesilleri yetiştirecek öğretmenlerim yolunuz açık, başarılarınız daim olsun. Bilimsel, laik, demokratik, çağdaş ve ulusal eğitim sistemi mücadelemiz ne pahasına olursa olsun devam edecektir."