2016 yılı Devlet Su İşleri bütçesine alınacak dere ıslah çalışmaları kapsamında Tekkeköy'ün birçok bölgesindeki derelerin ıslahı çalışmalarının başlaması planlanıyor.

İlçedeki, derelerin ıslah çalışmalarına kalıcı çözümler üretmeyi amaçlayan DSİ, bu yıl ve önümüzdeki yıl itibarı ile Tekkeköy'deki dereleri ıslah edecek.

Ayrıca Tekkeköy Merkezinde bulunan ve Arkeoloji vadisinden başlayıp Lojistik köye kadar uzanan derenin ıslah edilmesinin yanında turizme kazandırmak için göletler, yürüyüş parkurları, köprüler, banklar, ışıklandırmalar, bisiklet yolları, derenin tabanı ve etrafı doğal taş elemanları ile kaplanarak eşsiz bir alan haline dönüştürülecek.

Tekkeköy Belediyesi ve DSİ Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi çevre ve insan sağlığına tehlike arz eden derelerdeki ıslah çalışmalarını birlikte yürütüyor. Yürütülen çalışmalar sonunda, sel ve taşkın tehlikesi bulunan, çirkin görüntüler oluşturan, çevreye zarar veren ve atıl durumda kalan dereler bambaşka bir görünüme kavuşarak bir doğa harikası haline gelecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemizin bulunduğu konumdan dolayı yağışların yoğun olduğu dönemlerde sel ve baskın tehlikeleri ile karşı karşıya gelmektedir. Bilindiği gibi Tekkeköy geçen sene bir yıl içinde üç adet sel felaketi yaşadı. Allah'ımıza çok şükür ki bu felaketleri en az hasarla atlattık. Belediyemiz tüm imkanları seferber edilerek sel felaketi ile mücadele etmiş ve yapmış olduğumuz bu mücadele ile sel felaketine uğrayan vatandaşlarımızın takdirini almıştır. İkinci ve üçüncü sel felaketinde daha önce Belediyemiz tarafından yapılmış olan bütün çalışmalar ziyan olmuş aynı çalışmaları ikinci üçüncü kez yapmak zorunda kalınmıştır. Yapılan dere ıslahı çalışmaları ile artık bu doğal afetler inşallah bir daha yaşanmayacak" dedi.

Arkeoloji Vadisi'ne giden dere turizme kazandırılıyor

Tekkeköy Arkeoloji Vadisi'nden Lojistik Köy'e doğru giden derenin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'yla imzalanan protokol ile turizme kazandırılması yönündeki çalışmaların başlayacağını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'İlçemiz merkezinde bulunan ve Arkeoloji vadisi ile Lojistik Köy arasındaki deremiz yepyeni bir görünüme bürünecek. Dere ıslah çalışmaları kapsamında hem sel ve taşkınlar önlenecek hem de dere turizme kazandırılacak. Yasa gereği protokol Orman Su İşleri Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyemiz tarafından imzalandı. Özellikle bu protokolün imzalanmasında büyük emekleri olan, kolaylık sağlayan ve işlemlerin takibini kontrol eden Büyükşehir Belediyemiz Genel Sekreteri Coşkun Öncel'e şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim. Tekkeköy için çok büyük önem arz eden proje ile derenin tabanı ve yanları doğal taşlarla kaplanacak. Derenin içerisine çeşitli boyutlarda göletler yapılacak. Yine dere üzerine köprüler konuşlandırılacak. Etrafında ve yanlarında yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yapılacak. Vatandaşlarımızın oturacakları banklar ve kamelyalar yerleştirilecek. Işıklandırmaları ve tüm peyzaj çalışmaları ile bu deremiz örnek gösterilecek bir proje olacak. Bu projenin hayata geçmesiyle insanlık tarihi kadar eskiye dayanan Tekkeköy Arkeoloji Vadisi'yle eşsiz görünüme kavuşacak deremiz bir birini tamamlayarak ilçenin turizminin daha da canlanmasına yol açacak. Tekkeköy'ün isminden söz ettirecek ve yerli yabancı binlerce kişiyi buraya çekecek ilçemiz için en önemli ve en büyük projelerden birisi daha böylelikle hayata geçmiş olacak. Tekkeköy hükümetimizin gücüyle, AK hizmetlerimiz ile adım adım Karadeniz Bölgesi'nin cazibe merkezi haline geliyor' şeklinde konuştu.