TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulundu. Yapılan incelemeler neticesinde TFF 1. Lig'den 4 takımın da aralarında bulunduğu 6 kulübe puan silme cezası verildi.

TFF'den yapılan açıklamada; 'TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, TFF 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterlere göre inceledi.

İncelemeler neticesinde Kurul, Spor Toto Süper Lig' den Antalyaspor A.Ş., Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Kayserispor ve Trabzonspor A.Ş. kulüplerine, TFF 1.Lig'den Bandırmaspor, Boluspor, Elazığspor, Eskişehirspor, Samsunspor ve Şanlıurfaspor kulüplerine, Spor Toto 2. Lig'den 1461 Trabzon, Aydınspor 1923, Bugsaş Spor A.Ş., Büyükçekmece Tepecik Spor A.Ş., Eyüpspor, Kahramanmaraşspor A.Ş., Karşıyaka, Kocaeli Birlik Spor, Menemen Belediye Spor, MKE Ankaragücü, Nazilli Belediyespor, Sivas Belediye Spor, Tokatspor ve Tuzlaspor kulüplerine Ulusal Lisans verdi.

6 kulübe -3 puan cezası

Kurul bu toplantıda ayrıca, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan Adana Demirspor, Bucaspor, Denizlispor, Kayseri Erciyespor, Manisaspor ve Mersin İdmanyurdu kulüplerine 3'er puan tenzili cezası vermiştir.' denildi.

Samsunspor da ceza almıştı

Geçtiğimiz sezon da Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Sistemi kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucu eksikliklerini tamamlamaları için ek süreler verilen 7 kulübün ulusal lisans taleplerinin reddedilmiş ve takımlara puan silme cezası verilmişti.

TFF'den yapılan açıklamada da; 'Kulüp Lisans Kurulu'nun 4 Eylül 2015 tarihinde aldığı ve Tahkim Kurulu'nun 14 Ocak 2016 tarihinde onadığı kararlar gereğince Orduspor, MKE Ankaragücü, Denizlispor, Samsunspor, Kahramanmaraşspor AŞ, Bucaspor ve Tarsus İdmanyurdu kulüplerinin mevcut puanlarından 3'er puan tenzil edilmiştir.' ifadeleri kullanılmıştı.