Samsunlu inşaat işçisi Osman Hamurcu, 22 yaşındaki oğlu Recep Hamurcu'nun ameliyatı için gerekli olan 65 bin lirayı bulubilmek umuduyla hayırseverlere seslendi.

TEK ÇÖZÜM AMELİYAT
İlkadım İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oturan inşaat işçisi 47 yaşındaki Osman Hamurcu, beyninde tümör olan oğlunu İstanbul'da ameliyat ettirebilmek için çalmadık kapı bırakmadı.

Oğlunun 1 Mart sabahı ağır bir nöbet geçirdiğini belirten baba Hamurcu, "Hemen hastaneye götürdük. Yapılan muayene sonucu beyninde tümör olduğu belirlendi. Oğlum yapılan teşhisin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde ameliyat oldu ama beyninde bulunan tümör tehlikeli yerde olduğu için tamamen temizlenemedi. Doktorlar tek çözümün ameliyat olduğunu söyledi. Oğlumun ikinci bir ameliyatı olması lazım. Samsun'daki doktorların 'Oğlunuzu ameliyat ederiz ama felç kalabilir' sözleri üzerine çeşitli araştırmalar yaptım. İstanbul'da oğlumun ameliyatını yapacak doktoru buldum ama hastane masrafı için 65 bin lira istediler. Bunun üzarine Sağlık Bakanlığı ve Samsun Valiliği'ne başvurdum. Ancak, böyle bir ödeneğin olmadığını söylediler" dedi.

YÜREK DAĞLAYAN FERYAT
İnşaatlarda çalışarak bu parayı kazanmasının mümkün olmadığını belirten Osman Hamurcu, "Her an oğlumu düşünerek 'Acaba yaşayabilecek mi?' diyorum. Oğlum sürekli fenalaşıyor. Bu yüzden gece nöbetleşe onu bekliyoruz..Samsun'daki büyüklerime Türkiye'deki hayırseverlere sesleniyorum; oğlumu kurtarın ne olur. Dayanacak gücümüz kalmadı. Oğlum eğer ameliyat olamazsa ölecek. Allahım hiçkimseyi evladıyla imtihan etmesin" diye konuştu.

Dilber BAHADIR