Aytaç Durak Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Sedat Sözlü, puan silme cezasının ardından doğal tepkiler oluştuğuna dikkat çekerek, 'Dün camiamız adına talihsiz bir puan silme ile karşı karşıya kaldık. En son biliyorsunuz futbolcu alacakları nedeniyle ödeme yapıp ikinci haftada oyuncuların lisanslarını almıştık. Sonrasına ulusal lisans alabilmemiz için önümüze 1 milyon 685 bin liralık bir tablo vardı. Bize bir aylık süre verdiler. Bu araya Kurban Bayramı girdi. Tabi önümüze bu tablo çıkarken kulübün kendi içinde ekonomik sıkıntıları vardı. Bunlarla da boğuşuyorduk. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Ulusal Lisans Kurulu'na bize en az 10 günlük ek süre vermeleri konusunda dilekçe verdik. Bu dilekçeyi verirken, kulübümüzün yüklü olan borcunu ödediğini, bu manada önemli bir çalışma yaptığını göz önüne alarak Ulusal Lisans Kurulu'nun bize yardımcı olacağını düşündük. Yönetici arkadaşlarımızı aradık. Fakat ne dilekçemiz ne de arkadaşlarımızın girişimleri yetmedi' diye konuştu.


'Fatih Terim hocamı devreye sokacağım'

Başkan Sözlü, söz konusu girişimleri yaparken 3 puan silme cezası alabileceklerini düşünmediklerini ifade ederek, 'Olsa olsa transfer yasağı verirler diye düşündük. Bu kurumlar futbol kulüplerini koruması gerektiği yerde çabuk ceza veriyorlar. Aslında bizim buradaki iyi niyetimizi görüyorlardı. Bize yardımcı olup önümüzü açabilirlerdi' açıklamasını yaptı.

Bir haftalık itiraz süreçlerinin bulunduğuna dikkat çeken Sözlü, 'Ben az önce yine yetkili kurumlar ile görüştüm. Yönetimden girişim yaptığımız arkadaşlarımız da oldu. 'Bu süreçte bize müsaade edin. Ben rakamı toplayıp yatıracağım' dedim. Birazdan Fatih Terim hocamı da arayacağım ve onu da devreye sokacağım' şeklinde konuştu.

Başkan Sözlü, ne ceza alınırsa alınsın hedeflerinde sapma olmayacağının altını çizerek, '3 puan da silseler hiç hedeften sapma yok. Bizim bakış açımız aynı. Ufak krizlerde bırakıp kaçacak değiliz. Önemli bir liste hazırlasınlar aynı Sedat Sözlü'yü yine kulübe hizmet ederken bulacaksınız' dedi.