İddiaya göre, uzun süredir işsiz olan S.A. (29) iş istemek için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gitti. S.A. daha sonra Büyükşehir Belediye binası karşısındaki 10 katlı binanın çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Saat 11.00 gibi çatıya çıkan genci gören bina görevlileri durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, S.A.'yı ikna edemedi. Gencin atlama ihtimaline karşı itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri yere hava yastığı açarken sağlık ekipleri hazırda bekledi.

Vatandaşlardan canlı yayın

Bu sırada olayı gören vatandaşların bazıları oturup olanları izlerken, kimisi de cep telefonu ile fotoğraf çekmeye başladı. Bazı vatandaşlar ise cep telefonlarından sosyal paylaşım sitesi üzerinden canlı yayın yaptı. Banklarda oturan vatandaşlar da olayı tiyatro seyreder gibi izledi. Öte yandan kimi vatandaşların çatıdaki gence "Atla, atla" diye bağırması herkesi şaşırttı.

Ekipler 5 buçuk saat bekledi

S.A.'yı sakinleştirmek için polis ekipleri çay ikram ederken, S.A.'nın çatıda sürekli yer değiştirmesi üzerine itfaiye ekipleri de hava yastığının yerini değiştirdi. Polis ekiplerinin 5 buçuk saat süren ikna çabasından sonra S.A. intihar etmekten vazgeçti. Polisi, itfaiyeyi ve sağlık ekiplerini 5 buçuk saat bekleten S.A.'ya vatandaşlar tepki gösterdi. Gözaltına alınan S.A. ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.