Ligde henüz gol sevinci bile yaşayamayan, hafta başında Teknik Direktör Engin Korukır'la da yolları ayıran Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Diyarbekirspor'u penaltılarla 6-5 yenerek 3. Tur'a yükseldi

GENÇLER OYNADI

Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda sahasında Diyarbekirspor'u konuk etti. Ligde henüz gol sevinci yaşayamayan ve son sırada yer alan Kırmızı- Beyazlılar, 3. Tur'a yükselmek için rakibi karşısına çıktı. Enes, Erkan, Alperen ve Berkay gibi genç futbolcuların ilk 11'de oynadığı Kırmızı- Beyazlılar maça istediği gibi başlayamazken, Cenk'in golüyle de 1-0 geriye düştü. Devrenin sonuna doğru rakip kalede ataklarını sıklaştıran Samsunspor, 44. dakikada Murat Gürbüzerol'la eşitliği sağladı. Bu gol aynı zamanda Samsunspor'un bu sezon resmi maçlarda attığı ilk goldü.

GALİBİYET PENALTILARLA

İkinci devrede ise her iki ekip de bir çok pozisyon buldu. Devre ortalarına doğru bastıran yoğun yağmur futbolcuları zorlasa da, müsabakada seyir zevki oldukça yükseldi. Normal sürede başka gol olmayınca uzatmalara geçildi. 15'er dakikalır iki uzatma devresinde Samsunspor önemli gol fırsatları bulup değerlendiremedi ve penaltı atışları yapıldı. Penaltı atışları sonucunda Samsunspor rakibini 6-5 mağlup ederek kupada 3. Tur'a yükseldi. 3. Tur'u da geçecek olan ekipler, Ziraat Türkiye Kupası'nda grup aşamasında mücadele etmeye hak kazanacak.

SAMSUNSPOR: 6
DİYARBEKİR: 5

Stat: Samsun 19 Mayıs
Hakemler: Serhat Ürkmez, Salim Şanlıer, Mehmet Ali Akkor
Samsunspor: Furkan 8, Ramazan 6 (Mete dk. 99 5), Fatih 7, Ndiaye 7, Murat 8, Alperen 6, Erkan 6, Hasan 7, Enes 4 (Burhan dk. 46 7), Berkay Polat 6, Muharrem 6 (Halil dk. 89 5)
Diyarbekirspor: Onur 7, Abdurrahman 7, Tunç 6, Umut 6 (Adem dk. 100 5), Serdar 5, Gökhan 6, Mehmet 4 (Serhat dk. 116 ?), Fatih 6, Fahrettin 6, Sami 5 (Mert dk. 73 x), Cenk 7
Goller: Murat Gürbüzerol (dk. 44) (Samsunspor), Cenk (dk. 23) (Diyarbekirspor)
Sarı kartlar: Murat Gürbüzerol, (Samsunspor), Mehmet Özdiraz (Diyarbekirspor)
Penaltıyı atanlar: Murat Gürbüzerol, Halil İbrahim, Burhan, Hasan, Alperen (Samsunspor), Fatih Şen, Adem, Cenk, Tunç Murat (Diyarbekirspor)
Penaltıyı kaçıranlar: Ndiaye, (Samsunspor), Abdurrahman Emir, Fahrettin (Diyarbekirspor)