Giresun'un Eynesil ilçesinde dün etkili olan sağanak yağış sonrası ilçenin her iki tarafında da bulunan Dizgine ve Topallı deresinin taştı. Taşan dereler sele yol açarak ilçede büyük hasara sebep oldu. Sel sonucu dere kenarlarında ev ve iş yerleri bulunan vatandaşlar bu sabah itibari ile ev ve iş yerlerinde yetkililer ile beraber hasar tespiti çalışmalarına başladı.

Dizgine deresi kenarında evi sular altında kalan ve olayı gözyaşları içerisinde anlatan Yusuf Bodur, sel sularından son anda kurtulduklarını söyledi. 52 yaşında olduğunu ve bu zaman kadar böyle bir afet yaşamadığını belirten Bodur, 'Şükrolsun canımızı zor kurtardık. Eşim telefon edip eve geldiğimde çocuklarım evden çıkmıştı bende hayvanlarımız kurtarmaya başladım evin içerisini görüyorsunuz maddi olarak hiçbir şeyim kalmadı. Selle beraber evimizin içine dere her şeyi getiri kapalı kapıları kırarak tomruklar evin içerisine girdi. Selle beraber evimizin her tarafını yılanlar bastı. Allah bizi korudu o afeti gördükten sonra kelimeleri bir araya getirip konuşamıyorum. Dün akşamdan buyana uyumadım Cenabı Allah böyle bir afeti düşmanımın başına bile vermesin' dedi.

Eynesil ilçesinde kasaplık yapan bir diğer selzede Ahmet Ergin ise sel sularına ahırına basması sonucu iki büyükbaş hayvanın telef olduğunu söyledi. Ergin, 'Son yılların en büyük afeti oldu. Ben şuanda 52 yaşındayım ve böyle bir afeti ilk defa görüyorum. Bütün dereler taştı, bütün köprüler tıkandı ve sel suları ahırımızı bastı ahırımızda bulunan 2 büyükbaş havanım ise boğularak telef oldu' ifadelerini kullandı.
İlçede marangozluk yapan Ramazan Çetin ise sel sularının biranda geldiğini ve canlarını son anda kurtardıklarını söyledi. Yaklaşık Yüz bin lira zararı olduğunu belirten Çetin, "Atölyemizin önünde bulunan yaklaşık üç kamyon tomruk sel sularına kapıldı. Atölyemiz ve makinelerimiz kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık Yüz bin lira zararımız var' diye konuştu.