Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Burak Uçar, Adana'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Anne Zeynep Uçar, 'Hacda kurtlara kuşlara yalvardım oğluma dua edin diye. Kimi gördüysem oğluma dua edin dedim' dedi.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde Akçakoyunlu hudut bölüğü karşısı sınırdan 7 kilometre içeride mayın temizlemesi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Burak Uçar, baba ocağında alınan helalliğin ardından cenaze töreninin yapılacağı Sabancı Merkez Cami'ye getirildi. Hacdan gelerek cenazeye katılan baba İbrahim ve anne Zeynep Uçar'ın metanetli duruşu dikkat çekti.

Oğlunun tabutunu seven annesi Zeynep Uçar, 'Allahıma şükürler olsun oğlum sen kötü bir yola düşmedin. Bu takdiri ilahidir. Vatan sağolsun. Versinler bana ben de gideyim Hz. Fatıma gibi ordumu koruyayım. O teröristlerle ben de çatışayım. Ben de oğlumun intikamını alayım. Sesine nefesine kurban oğlum. Sen bana ne kadar huzur verdiysen Rabbim de sana o kadar huzur versin oğlum' dedi.

'Hacda Mehmet Görmez hocamın önünü kestim'

Daha sonra oğlu için dua eden acılı anne, 'Hacda koştum Mehmet Görmez hocamın önünü kestim. 'Oğlum askerdir ona canı gönülden dua et' dedim. 'Senin duan makbuldür' dedi. Hacda kurtlara kuşlara yalvardım oğluma dua edin diye. Kimi gördüysem oğluma dua edin dedim' ifadelerini kullandı.

Burak Uçar'ın komutanı olduğu öğrenilen bir yarbaya oğlunun şehit olduğu yere gitmek istediğini söyleyen Anne Uçar, cenaze namazını kıldıran imama da 'Bir Kuran kursu yada camiye bağış yapmak istiyorum. Oraya oğlumun isminin verilmesini istiyorum' dedi. Komutan ve imam anneye isteklerinin yerine getirilmeye çalışılacağını söyledi.

Anne Uçar da cenaze namazında saf tuttu

Daha sonra şehidin cenaze namazı kılındı. Anne Zeynep Uçar da cenaze namazında saf tuttu. Şehit Burak Uçar'ın naaşı daha sonra silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına konuldu. Anne Uçar, oğlunun naaşının cenaze aracına konulana kadar top arabasının namlusunu tuttu. Cenaze aracı ile Buruk Şehit Mezarlığı'na götürülen Burak Uçar, burada gözyaşları ile toprağa verildi.
Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile milletvekilleri, belediye başkanları, kent protokolü, askeri erkan ve şehidin yakınları katıldı.