Merkez Mezitli ilçesi Viranşehir Caddesi üzerindeki Hakim Elektrik adlı iş yerine giden silahlı bir kişi, o sırada masasında oturan iş yeri sahibi Hakim Suna'nın (62) üzerine 5 el ateş açtıktan sonra kaçtı.

Vatandaşların ihbarıyla olay yerine giden sağlık görevlileri, vücuduna çok sayıda mermi isabet eden Hakim Suna'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Olayla ilgili araştırma yapan polis, iş yeri ve çevresinde 5 adet boş kovan bulurken, bölgedeki güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Yapılan incelemede silahlı saldırganın yeşil tişörtlü, 40 yaşlarında bir erkek şahıs olduğu belirlendi. Cenaze ise otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Mersin'deki cinayetin Gaziantep'teki cinayetle bağlantısı araştırılıyor
Bu arada olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin, Mersin'deki cinayetin, 19 Eylül tarihinde Gaziantep'te meydana gelen cinayetle bağlantılı olabileceği üzerinde durdukları bildirildi. Gaziantep'in Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde ayrıldığı eşi Türkan M.'yi öldürdüğü iddiasıyla aranan emekli polis memuru Bozan A.'nın, Hakim Suna'nın öldürülmesi olayına da karıştığı ihtimali üzerinde duran polis, araştırmalarını bu yönde sürdürüyor.

Öte yandan cinayet zanlısının, bölgedeki güvenlik kameralarınca olay yerinden kaçarken kaydedilmiş görüntüleri de ortaya çıktı. Kamera görüntülerine göre zanlının, yaya olarak geldiği elektrik dükkanında cinayeti işledikten sonra koşarak kaçtığı tespit edildi.