Rakibin özellikle dış şutlarına çare bulamayan Mavi- Beyazlılar, potasında 13 isabetli üç sayı görünce, yenilgi de kaçınılmaz oldu

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 8. hafta mücadelesinde Samsun Canik Belediyespor, Hasan Doğan Spor Salonu'nda İstanbul Üniversitesi'ni konuk etti. Kazanıp, üst sıralara doğru tırmanışa geçmek isteyen Mavi- Beyazlılar, maça olduça kötü başladı. Konuk ekip İstanbul Üniversitesi de ilk 2 periyotta 11 isabetli üçlük bulunca, Canik devreyi 48-32 geride kapattı. Üçüncü periyotta daha iyi savunma yapan Canik, son çeyreğe geride girse de, maçı kazanma adına umutlandı (48- 61). Son periyotta da bir ara farkı 3 sayıya kadar indiren Mavi- Beyazlılar, son 2 dakikada üst üste iki, üçlüğü potasında görünce, bir daha da geriye dönemedi. Maçı 77-69 kaybeden Canik, ligdeki 5. yenilgisini aldı.

HARDEN TRİBÜNDE...

Samsun Canik Belediyespor'un denemek üzere Samsun'a getirdiği forvet pozisyonundaki Alex Harden de karşılaşmayı tribünden izledi. Öte yandan Mavi- Beyazlılar'da daha iyi bir oyuncu için de arayışların sürdüğü ifade edildi.

GEBİLİ ŞİRİNLER'DEN DESTEK...

Gebili Şirinler Taraftar Grubu, Hasan Doğan Spor Salonu'ndaki maçı takip ederken, müsabaka boyunca takımlarını destekledi.

ÇOK KÖTÜ BAŞLADIK...

Başantrenör Mehmet Can Öztürk, "Maça çok kötü başladık. Bununla birlikte rakibimiz de ilk yarıda 14'de 11 gibi üç sayı isabeti buldu. İlk yarı 48 sayı yediğimiz rakibimizi ikinci devre 29 sayıda tutsak da, maçı kazanamadık. Artık gelecek takviyelerle oyun kalitemizi yükseltip, galibiyetler almaya bakacağız" dedi.

Selçuk KAYA